avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate dandan11

Activitate dandan11

Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
este suficientă o singură cerere prin care precizezi o materie, două sau toate trei.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Referitor la contestaţie: contestaţia poate fi trimisă şi prin fax fără nicio problemă. Nu există un model anume, trebuie doar să respecte un anumit format: către Curtea de Apel Bucureşti, subsemnatul nume, prenume, date de identificare, în calitate de participant la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri organizat de Curtea de Apel Bucureşti la data de...., contest nota obţinută (sau formulez prezenta contestaţie) la disciplina procedură civilă, procedură penală şi organizare judiciară, data şi semnătura. O zi bună
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
pt ilinca: a casa o sentinţă înseamnă a o desfiinţa. Exemplu: Judecăria X pronunţă o hotărâre prin care admite/respinge ceva. Împotriva acelei hotărâri se declară apel sau recurs, iar instanţa de apel/recurs dacă pronunţă o hotărâre de admitere/respingere a apelului/recursului, casează (desfiinţează) hotărârea judecătoriei. Soluţia pentru acel dosar rămânând cea pronunţată în apel/recurs.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Instanţa de fond este constituită dintr-un singur judecător, în apel din 2 judecători şi în recurs din 3 judecători. Referitor la art. 98 alin 9 din ROIIJ, acest articol 98 are următorul cuprins: ART. 98*
(1) Incidentele procedurale referitoare la compunerea completelor de judecată se vor soluţiona cu respectarea normelor de procedură şi a normelor de repartizare aleatorie a cauzelor.
(2) Incidentele procedurale referitoare la toţi membrii completului de judecată, precum incompatibilitatea, recuzarea sau abţinerea, se vor soluţiona de completul cu numărul imediat următor, care judecă în aceeaşi materie. Dacă în materia respectivă nu există decât un singur complet de judecată, incidentele procedurale referitoare la toţi membrii completului vor fi soluţionate de completul imediat următor, indiferent de materia în care judecă.
(3) Dacă în urma soluţionării incidentelor procedurale prevăzute la alin. (2) se constată că, din motive prevăzute de lege, completul căruia i-a fost repartizată aleatoriu cauza nu este în măsură să judece, dosarul se repartizează aleatoriu.
(4) În situaţia în care incidentele procedurale se referă la o parte din membrii completului de judecată, soluţionarea acestora se va face de către un complet constituit prin includerea judecătorului sau a judecătorilor stabiliţi prin planificarea de permanenţă, pe materii, realizată cel puţin semestrial. Completul de judecată astfel constituit va păstra cauza pentru judecată în situaţia în care, în urma soluţionării incidentelor procedurale, se va stabili că judecătorul sau judecătorii cu privire la care s-au invocat incidentele procedurale nu pot participa la judecarea cauzei.
(5) Planificarea de permanenţă se face de preşedintele instanţei sau, după caz, de preşedintele secţiei, cu acordul colegiului de conducere, ţinându-se cont de completele de judecată din care face parte judecătorul, având prioritate asigurarea timpului necesar studierii dosarului. În cadrul planificării de permanenţă se vor avea în vedere şi situaţiile în care judecătorii lipsesc din instanţă.
(5^1) Planificarea de permanenţă se face pentru fiecare zi. În cazul în care incidentele procedurale prevăzute la alin. (4) nu se soluţionează în ziua în care au fost invocate, întregirea completului se face cu judecătorul sau judecătorii din planificarea de permanenţă din ziua în care acestea au fost invocate. Dacă incidentul procedural se invocă între termenele de judecată, în alcătuirea completului intră judecătorul sau judecătorii din lista de permanenţă aferentă zilei în care s-a stabilit termenul de judecată.
(6) În caz de absenţă, compunerea completului de judecată se va realiza prin participarea judecătorilor din planificarea de permanenţă, desemnaţi conform alin. (4) şi (5), întocmindu-se în acest sens un proces-verbal.
(7) În cazul existenţei, într-o singură zi, a mai multor incidente procedurale sau a situaţiilor de absenţă a membrilor completului de judecată, soluţionarea acestora se face, prin rotaţie, de judecătorii aflaţi pe planificarea de permanenţă din acea dată, în ordinea înregistrării.
ART. 98
(1) Incidentele procedurale referitoare la compunerea completelor de judecată se vor soluţiona cu respectarea normelor de procedură şi a normelor de repartizare aleatorie a cauzelor, după blocarea completului de judecată învestit iniţial cu judecarea cauzei."
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Sincere felicitări! Îţi doresc mult succes în carieră.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Pentru anditaru: nu trebuie învăţată acea hotărâre şi nici regulemantul modificat deoarece acestea nu sunt în vigoare în momentul de faţă. Pentru camy18: nu există subiecte anume pentru astfel de concursuri. Totul depinde de curţile de apel şi de modalitatea în care acestea aleg să formuleze subiectele. Unele curti aleg variante grila sau grilă combinată cu sinteză ori numai sinteză dar, urmăreşte site-urile curţilor de apel ca să-ţi faci o idee despre cum sunt formulate subiectele pentru concursuri.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Art. 47-48 Cod procedură civilă.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
vezi articolele privind incompatibilitatea, abtinerea si recuzarea din codul de procedura civila.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
pt ilinca003: dispoziţiile art. 246,247 si 271-273 din Codul de procedură civilă.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
In condica de sedinta se trece data sedintei de judecata, completul, numele si prenumele judecatorilor si al grefierului, nr. crt., numele si prenumele partilor, nr. dosar, obiect, solutia, cauza amanarii, nr. sentinta sau decizie, judecatorul redactor si se semneaza de judecator si grefier.
Pentru zin:Acel regulament pe care l-ai citit tu nu se aplica pentru concursurile de ocupare a posturilor de grefieri arhivari si registratori.Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de grefieri arhivari si registratori se fac conform altui regulament.Asadar, probabil ca acel concurs despre care faci referire a fost pentru ocuparea unui/unor posturi de grefieri arhivari registratori pentru care proba practica se noteaza cu note de la 1 la 10 iar pentru a fi admis trebuie minim 7.Dar mai multe detalii am mentionat intr-un post anterior.Daca ai curiozitatea poti sa afli mai multe detalii despre organizarea acestor concursuri.