avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Activitate GVR

Activitate GVR

Răspuns la discuția Indemnizatie gemeni
Buna ziua
Eu am doi copii,gemeni, si nu primesc indemnizatia decat pentru unul singur. Am facut contestatie la Agentia judeteana pentru prestatii sociale iar in urma acesteia mi s-a raspuns,citez:
"Urmare a contestatiei dvs.,va comunicam ca stimulentul de insertie a fost acordat in mod corect in conformitate cu art. 7,al.1 din OUG111,care prevede urmatoarele:
Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediu pt cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2(obtin venituri supuse impozitului prevazute la art.3,inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an,au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pt perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.)
Precizam ca in conf. cu art.2 si 5 din OUG 111,in cazul unei sarcini multiple se acorda o singua indemnizatie lunara plus o majorare cu 600 lei pt fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, incepand cu al 2-lea copil provenit dintr-o astfel de nastere, fapt neprecizat in cazul stimulentului de insertie.
In concluzie, potrivit teoriei generale a dreptului "daca legea nu distinge,nici noi nu distingem"
Va rog sa ma ajutati! Am vreo sansa daca intentez un proces?