Daca va introduce el actiunea de divort pentru mine in acest moment nu mai conteaza, anul trecut am introdus eu actiune si in final a vrut sa ne impacam dar acum sincer nu imi mai pasa , ba pot spune ca decat asa prefer sa ma ocup de fetita mea si de mine ma vor sustine parintii mei pana ma pun pe picioare , nu vreau sa mai stau cu el azi am luat hotararea ca este mai bine sa terminam ce am inceput candva si nu am dus pana la capat , ani trec si decat cu un om care nu stie decat sa comande in fiecare zi ceva si il observ ca abea asteapta sa spun nu si sa intru in jocul lui, am incercat sa rezist cat pot sa vad de fapt ce motiv va avea sa faca scandal si faptul ca a inceput sa ma trateze cu indiferenta el negand spunandu-mi ca are n probleme , probleme are de 5 ani de cand suntem impreuna parca numai el munceste alearga dar nu munca fizica . Ma opresc aici nu este cazul sa ma justific mai mult dar cazul meu este asemanator cu a Dl Truica .
Un job este usor de gasit in Bucuresti dar in orasul in care locuiesc eu este foarte greu , sunt o persoana dinamica lucru pe care sotul il cunoaste, am purtat o discutie pe tema asta in care i-am spus ca m-am saturat si el imi tot promite ca a vorbit cu cineva si ca ma va suna, aceste vorbe le aud de 10 luni de zile , din ce am trait anul trecut ? am avut ceva economii facute din vremea cand lucram pentru ca atunci cand stai cu un astfel de om in care simt ca nu am o siguranta pentru ca el se suceste de la o zi la alta , mi-am luat anumite precauti . Poate ca nu am vrut sa relatez viata mea cu el de la primul contact avut aici pe avocat.ro pentru ca am cerut cateva informatii . Eu stiu ce trebuie sa fac , si inca ceva daca imi gasesc eu servici stiti ce imi va spune? Ca nu stiu ce compromis am facut pentru ca are o gelozie bolnava , daca ma saluta un barbat gata am facut ceva daca ma ajuta cineva gata ceva a fost intre noi , de aceea am vrut ca el sa-mi gaseasca servici pt a nu ii crea suspiciuni.
Am un copil de 9 ani din prima casatorie , cand mi-am dat demisia ea incepea clasa I si am vrut sa stau langa ea o perioada pana va incepe sa-si faca singura temele , pana va capata incredere in ea dar nu am facut-o fara a avea o discutie cu el . Si el are doi copii din prima casatorie , nu este usor dar imi caut job in continuare sper sa reusesc problema era ca eu si fetita mea cu 600 roni nu pot sa traiesc pe luna daca eram singura era cu totul diferita situatia .
Multumesc pentru raspuns este usor sa dai sfaturi si sa judeci pe cineva si nu putem simti anumite lucrusri decat cand trecem prin ele.
Cand m-am casatorit nu am crezut ca voi ajunge sa depind financiar de el , era ultimul lucru de pe pamant dar se pare ca uneori nu stim cu cine stam. Anul trecut am introdus eu actiune de divort am stat separati 6 luni el nu s-a prezentat la nici un proces si se tot amana din aceasta cauza, am luat legatura cu el sa vad ce se intampla mi-a spus ca vrea sa ne impacam pentru ca stie unde a gresit si m-am dus la urmatoarea infatisare si i-am spus judecatoarei ca renunt la divort pentru ca ne-am impacat . Problema este mult mai complexa pentru ca este o persoana cu multe relatii si cunostinte iar adevarata fata i-am vazut-o in timp , nu am decat sa sper ca viata nu iarta iar eu incet , incet sa ma pot descurca financiar asa cum era inainte de al cunoaste .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Multumesc pentru raspuns si pentru timp , voi incerca sa fac tot ce pot .
M-as duce in clipa asta sa muncesc , dar in ziua de azi este foarte greu sa gasesti ceva cat de cat ok , am terminat o facultate totusi si nu vreau sa ajung sa muncesc pe 600 lei ca vanzatoare si cum foarte bine stii daca nu ai pe cineva care sa te sprijine nu te baga nimeni in seama am lucrat mult timp la stat si 3 ani in privat ce am vazut pentru mine nu difera cu nimic pentru ca tot relatiile functioneaza si daca mai arati si bine uneori este un dezavantaj.
Multumesc, dar nu fac parte din acele femei care asteapat sa li se dea discutia mea avuta cu sotul a fos ca imi va gasi el ceva mai bun nu mai bine platit pentru ca salariul era f bun dar vroiam mai mult pe plan profesional . Jocul lui a fost sa ajung la mana lui pentru ca eu trebuie sa-i suport toate refularile lui .
Am inteles , dar daca introduc actiune de divort si cer sa mi se dea un venit lunar pana in momentul in care o sa-mi gasesc un job ?
Nu exista copii, dar eu stiu ca in Art. 2 din Codul Familiei scrie asa :
Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material. Stau si ma intreb, unde este sprijinul moral si material in casnicia noastra?Chiar nu poare fi tras la raspundere ?
Sunt casatorita de 4 ani , acum 2 ani mi-am dat demisia de la locul de munca dar nu inainte de a avea o discutie cu sotul meu in care el mi-a spus ca ma va sustine financiar si ca imi va gasi un alt job , problema este ca de cate ori ne certam el nu imi da bani pentru a face cumparaturi si ma refer la mancare nu la alte lucruri necesare oriacrei femei iar aceasta stare poate dura zile bune . Intrebarea mea este ce pot sa fac sa il determin sa fie responsabil si sa nu ma mai maltrateze psihic ignorand faptul ca suntem o familie ?