Daca scopul acestui controversat ordin 343 a fost sa ne dezbine,ei cred ca si-a atins tinta.A reusit!Sunt un administrator batran,cu 8 clase,care nu stie citi legi (apropo,pentru atestatul de administrator sunt necesare minim 12 clase - asta pentru cei care nu stiau).
Pentru ca toata lumea este nemultumita de cheltuielile prea mari la intretinere,mai ales din cauza calculului la incalzire care le pune capac,parerea mea este ca trebuie cautate solutii si nu discutii inutile si atat de darze.
Si ca sa nu va plictisesc,iata una:
-Pasul 1 - echilibrarea hidraulica corecta a instalatiei termice;
-Pasul 2 - izolarea tuturor coloanelor(pe orizontala - in pivnita;pe verticala - a tevilor ce trec prin apartamente,pana la ultimul etaj);
-Pasul 3 - contorizarea caloriferelor din spatiile comune(sau renuntarea la ele - daca este cazul)
-Pasul 4 - notificare catre firma care face calculul caldurii,prin care se cere ca valoarea facturii sa fie impartita numai la unitatile adunate de pe repartitoare.In caz ca refuza acest calcul,il poate face cineva din bloc care dispune de calculator,nu e greu.
-Pasul 5 - toata lumea multumita,liniste si pace,cei cu CT platesc doar cativa lei pentru caloriferele(daca sunt) pe casa scarii,spalatorie,uscatorie,etc. - conform cotelor parti.
Va asigur ca functioneaza!Si daca la noi unde gigacaloria este de 307.42 lei merge... ma gandesc ca in alte parti cu gigacaloria mai ieftina este tot ok.Dar ca sa renunti la repartitoare... o mare greseala.Concret: luna ian. 2003 - inainte de contorizarea cu repartitoare am consumat 87 Gcal la 44 ap., luna ian.2012 - 23 Gcal la aceleasi ap. cu repartitoare. Graitor, nu! Pentru sceptici insa... nu inseamna nimic.Se cauta vinovati... inclusiv administratori batrani...nescoliti, etc.