Buna ziua, astazi ma aflam mai departe de casa, lucru incriminator ar spune unii, impreuna cu un amic in jurul orei 22:30 langa parcarea unui bloc, mai exact in fata unor magazine (inchise) din orasul Bucuresti asteptand un alt amic care a tot intarziat. Ne-am petrecut acolo aproximativ 15-20 de minute pana cand a aparut Politia ca in filme, culmea cand tocmai ne pregateam sa plecam (amicul asteptat nu a mai aparut)
Au intrat pe alee cu viteza, fara sirene sau girofar, au sarit din masini cu repeziciune, (bine ca eraqm o o platforma mai inalta ca poate ne faceau si placaj ca la rugby) si au inceput sa tipe la noi:
"Ce faceti ma aici? ce e cu voi? I-a scoate ce-ai in buzunare si pune aici"
Mentionez ca nu s-au prezentat insa nu doar aceasta dar au trecut direct la perchezitie in conditiile in care eram doar 2 oameni care mergeau pe strada pana in acest moment.
Au continuat sa ne vorbeasca urat, amenintator, sa tipe la noi, cu "Bah! ia fa asta." si sa ne tot repeada.
Apoi ne-au intrebat de unde suntem, ne-au cerut sa ne legitimam, si au inceput cu intrebari politienesti, (dupa perchezitie) ce cautati aici, ce faceti voi aici, ca cine e ala, ia suna-l pe prietenu tau sa coboare, ca dupa ce terminam treaba asta sa plecati de aici, n-aveti ce cauta aici etc...
Mai mult am primit si sfaturi vestimentare de la unul din politisti. Prietenul meu se pare ca era imbracat adecvat, dar nu era bine ca avea gluga pe cap la 0 grade. Iar eu se pare ca nu eram imbracat adecvat pentru ca mi-am permis sa imi iau geaca de iarnda, o pufoaica maricica cu o gluga imensa.
Tot isi motivau fapta ca cica in acea zona se spargeau multe masini noapte si ca a sunat cineva ca ne-a vazut acolo ca stateam langa parcare.
Ma rog un incident neplacut care s-a terminat cu bine.
Intrebarea mea este cum ar trebui sa ma comport in conformitate cu legea cand dau peste astfel de dependenti de adrenalina care au toate drepturile din lumea aceasta iar eu nu sunt decat un infractor pana nu imi dovedesc nevinovatia.
Ce intrebari are voie politistul sa imi puna la care eu sunt obligat sa ii raspund. Cum il pot atentiona cand isi depaseste atributiunile si incepe sa faca pe procurorul?