Persoana contractuala la o institutie publica indeplineste varsta de pensionare, dar nu are indeplinita si stagiul minim de cotizare pentru pensionare.
Aceasta persoana are dreptul sa lucreze in continuare pana la indeplineste si conditiile pentru stagiul minim de cotizare?
Legea 53/2003
Art.56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;
Incompatibilitati privind functionarii publici
Art. 94. - (1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;
b) in cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului in care functionarul public este
suspendat din functia publica, in conditiile legii, pe durata numirii sale;
c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din
sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata;
d) in calitate de membru al unui grup de interes economic.
Cu privire la prelungirea concediului pentru cresterea copilului pana la trei ani decide o comisie medicala, In cazul in care aceasta comisie constata ca copilul dumneavoastra are vreun handicap , emite o Hotarare prin care prelungeste concediul de crestere a copilului de la 2 la 3 ani.
Cu aceasta Hotarare trebuie sa va preyentati la institutia unde lucrati ,la Resurse umane si in baza acestei Hotarari vi se prelungeste suspendarea raportului de serviciu.
In continuare veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de care a-ti beneficiat si inainte.
Atentie!
Aveti grija ca toate demersurile sa incepeti din timp, ca sa obtineti Hotararea comisiei , inainte ca copilul Dvs.sa implineasca varsat de 2 ani.
Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici prevede ca un functionar public de executie, poate fi promovat temporar pe o functie publica de conducere vacanta pe o perioada de 6 luni intr-un an calendaristic, cyu posibilitate de prelungire cu inca 3 luni.
Intrebarea mea este:dupa ce a expirat periada de 6 luni pentru un functionar public , pe aceasi functie de conducere vacanta poate fi promovat pentru alte 6 luni un alt functionar public executie?
Deci cele 6 luni se refera la faptul ca un f.p. de executie nu poate fi promovat temporar in f.p. de conducere pe o peroada mai mare de 6 luni intrun an calendaristic sau la faptul ca un post vacant de conducere nu poate fi ocupat temporar prin promovare pe o perioada mai mare de 6 luni intrun an calendaristic?
Daca se poate sa- mi dea un raspuns cineva de la ANFP.
Multumesc pentru raspuns!
In cazul unui functionar public , fisa postului trebuie sa contina numai atributiile aferente postului pe care il ocupa sau si celelalte atributii cu care este insarcinata persoana in baza unei decizii, dar care nu au legatura cu postul respectiv?
Exp. Un f.p. avand functia de inspector la activitatea de inspectie fiscala prin ordinul Directorului executiv este numit ca secretar la comisia paritara.Atributiile ce decurg din aceasta calitate trebuiesc introduse in fisa postului ?
Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar
Art. 13
(1) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
(2) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
A-ti fost incadrat si salarizat conform legii in vigoare.
Incepand cu data de 01 .01.2011 odata cu Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a pesonalului platit din fonduri publice ,treptele de salarizare au disparut , deci ne mai existand treptele de salarizare nu mai aveti posibilitatea de a avansa in trepte de salarizare din 2 in 2 ani cum s-a facut inainte.
Colegii DVs. de care faceti vorbire in 31 dec.2010. erau salarizati in treapta 2 sau 1 de si acest salariu s-a pastrat, de aceea au salariul mai mare.
Aceasta diferenta va disparea cand va intra in vigoarea salarizarea conform coeficientului de ierarhizare , prevazuta de Legea 284/2010, dar nu se stie cand se va intampla acest lucru