Buna ziua
Am si eu citeva nelamuriri in legatura cu pensia si recalcularea ei.La 31.05.2011 mi a incetat contractul de munca dupa 39 de ani iar de la 01.06.2011 am intrat in pensie la limita de varsta ce nu inteleg chiar daca am incercat sa citesc anumite legi sint urmatoarele:la lichidarea luni mai dupa data de 15062011 am primit pe fisa de salar si 5 salarii compensatorii iar din total sumei mi s a retinut in jur de 1300lei ptr cas ,cass si somaj am sunat la directie la financiar si mi s a specificat ca normal nu trebuia retinuta asa suma dar formula de calcul asa e facuta dar dupa ce primesc pensia sa fac o cerere de recalculare ptr ca la depunerea dosarului (31052011) luna mai nu era inclusa (cred ca se referea financiar cas cass si somaj) si voi primi din ce mi sa retinut in plus in pensie. In 05072011 am primit decizia de pensionare si cerind din nou lamuriri in legatura cu luna mai mi s a specificat ca e trecuta la calcularea pensiei ce nu stiu acum daca mai am dreptul la ceva si trebuie sa fac cerere de recalculare adaugind la ea adeverinta ptr contributia la cas din care rezulta ca in luna mai mi s a retinut 841 lei numai la cas iar diferenta aproape 500lei la cass si somaj. As dori parerea dv ptr ca trebuie sa stii sa citesti legile si printre randuri.Multumesc anticipat ptr raspuns