avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate 20noiembrie

Activitate 20noiembrie

Răspuns la discuția Taxa divort
Buna tuturor,

Imi cer scuze daca nu am postat corect mesajul meu insa sunt atatea categorii...

Din pacate si eu sunt nevoita sa incep demersurile unui divort...
Cu toate ca l-am rugat in repetate randuri sa incepem aceste demersuri nu este de acord (nu mai putem continua casnicia, iar el nu vrea sa divorteze - nu cunosc motivele pentru ca nu vrea sa vorbeasca cu mine despre acest subiect ori de cate ori pronunt cuvantul).
Am cumparat inainte de casatorie o locuinta (la care suntem proprietari 50-50%) prin imprumut bancar (el este co-debitor) si in timpul casatoriei o masina din economiile noastre care a fost inregistrata pe numele lui.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce pot face pentru a divorta cat mai repede? E greu sa locuiesc in continuare in casa cu el (violenta verbala, obiectele trantite, sparte si aruncate sunt de nesuportat);
2. Daca nu-i mai permit accesul in locuinta poate fi in defavoarea mea?
3. Cred ca cea mai simpla varianta (pe care eu mi-o doresc) este aceea de a ne adresa ofiterului de stare civila sau notarului; Ce se intampla cu bunurile? Cum se face partajul? Se poate face tot la ofiterul de stare civila/notar sau doar in instanta?

Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi sau macar sa-mi spuneti unde sa mai citesc ca sa stiu cum sa procedez in continuare (am citit Legea 202/2010).

Va multumesc pentru ajutor!