Imi cer scuze daca nu am postat corect mesajul meu insa sunt atatea categorii...
Din pacate si eu sunt nevoita sa incep demersurile unui divort...
Cu toate ca l-am rugat in repetate randuri sa incepem aceste demersuri nu este de acord (nu mai putem continua casnicia, iar el nu vrea sa divorteze - nu cunosc motivele pentru ca nu vrea sa vorbeasca cu mine despre acest subiect ori de cate ori pronunt cuvantul).
Am cumparat inainte de casatorie o locuinta (la care suntem proprietari 50-50%) prin imprumut bancar (el este co-debitor) si in timpul casatoriei o masina din economiile noastre care a fost inregistrata pe numele lui.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce pot face pentru a divorta cat mai repede? E greu sa locuiesc in continuare in casa cu el (violenta verbala, obiectele trantite, sparte si aruncate sunt de nesuportat);
2. Daca nu-i mai permit accesul in locuinta poate fi in defavoarea mea?
3. Cred ca cea mai simpla varianta (pe care eu mi-o doresc) este aceea de a ne adresa ofiterului de stare civila sau notarului; Ce se intampla cu bunurile? Cum se face partajul? Se poate face tot la ofiterul de stare civila/notar sau doar in instanta?
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi sau macar sa-mi spuneti unde sa mai citesc ca sa stiu cum sa procedez in continuare (am citit Legea 202/2010).