avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate traianBIS

Activitate traianBIS

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
ionel_ududec a scris:

vultur1 a scris:

marius07 a scris:

traianBIS a scris:

Termenul de 2 luni pentru depunerea plangerii prealabile este termen de DECADERE sau PROCEDURAL?

udroiu spune decadere

este intrebare la inm (nu mai stiu din ce an) si e procedural dat raspuns corect si neagu sustine la fel

e din 2007

Multumesc.Stiu grila data la INM care spunea ca e procedural, stiu ca asa suntine Neagu.Dar am gasit in procedura dluiUdroiu ultima editie si in cartea de grile a dlui Udroiu ultima editie ca e de decadere.
Cum retinem??
Csorin a scris:

stie cineva cand apar in concret fisele Dl ui Udroiu ?

Eu am intrebat pe la editura si am inteles ca in jurul datei de 15 august, posibil luni, pe 12 august sau cat vine.Cam tarziu, zic eu.Dar sincer, asa stiu, nu glumesc.
vultur1 a scris:

procedural

ok.
Termenul de 2 luni pentru depunerea plangerii prealabile este termen de DECADERE sau PROCEDURAL?
xyzt a scris:

traianBIS a scris:

La a doua am inteles.
Dar la prima de unde vine maxima de 12 ani?
Multam mult.

In grila ta se zicea ca ai vatamare corporala grava cu intentie directa. Deci ai art 182(3), unde pedeapsa maxima e 12 ani inchisoare. Daca ii da 12 ani + circumstanta agravanta, ii poate mari pana la 16 ani maxim.

12 + o treime din 12=4 => 12+4 = 16

O!!!Frate! Pai avem de invatat si limitele concrete ale pedepselor pt fiecare infractiune? Eu stiam ca nu!Asta era?!!!
Multumesc!Spor la toti!
xyzt a scris:

Raspunsurile sunt corecte.

La prima grila ai pedeapsa maxima de 12 ani care poate fi sporita cu maxim o treime, deci ai 12+4=16

La a doua grila e corect 25 de ani, vezi art 80 alin 3 cod penal

La a doua am inteles.
Dar la prima de unde vine maxima de 12 ani?
Multam mult.
Nu inteleg 2 grile din Udroiu. Ce parere aveti?

1. In cazul savarsirii infr vatamare corporala grava cu intentie directa si in stare de betie voluntara preordinata instanta poate aplica cel mult:
a) 12ani
b)17ani
c)16ani
RASPUNS = C.

2. In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor pt circumstante agravante si recidiva postexecutorie pt 3 infr de viol art 197(1)cp, savarsite in concurs real, pedepsa nu poate depasi:
a)30ani
b)25ani
c)20ani.
RASPUNS = B

Multumesc.
SDP a scris:

Ice Hellene a scris:

Cam ce suma ati cheltuit anul trecut la inscriere, cu tot cu intocmirea dosarului?

400 lei inscrierea,
5 lei taxa cazier judiciar,
20 lei taxa cazier fiscal,
15 lei legalizat diploma licenta
Cam atat...?!

Cat despre ponderea probelor si conditiile de inscriere la concurs...ca se tot discuta...sper ca maine sa se afiseze pe site-ul I.N.M. concursul si toate conditiile, ca sa stim SIGUR despre ce anume este vorba.
Ma refer la ziua de maine (vineri 22 iunie) in virtutea traditiei "nescrise" a INM...
Sper sa nu ma insel prea mult...
Spor...calm...echilibru...sansa...succes...si tot ceea ce va doriti voua, dar si dusmanilor vostri X-( !!!

Datele referitoare la concursul INM se publica pe site-ul INM pe data de 26 iunie 2012, iar examenul se va sustine pe data de 26 august 2012.
adrianicet a scris:

traianBIS a scris:

adrianicet a scris:

Cel mai important este ca vor fi 100 locuri pentru cei cu 5 ani si va scadea concurenta pt noi :-D

Ar fi bine daca s-ar inscrie separat, dar cred ca si aceia se inscriu tot cu noi, adica ei se pot inscrie pt toate cele 300 locuri, nu?

"În această vară se vor desfăşura simultan doua concursuri de recrutare în sistemul juridic: unul de admitere la INM pentru 200 locuri de auditori de justiţie (100 posturi de judecător şi 100 de procuror), şi unul de admitere direct în magistratură pentru 50 posturi de judecător, respectiv 50 de procuror"

Cred ca e foarte clar de aici..

DA. E bine asa ca cei cu vechime merg pe posturile alocate lor si sper eu ca nu vom mai fi 3000, ca demoralizeaza si nr de candidati...Bun, nu e rau.
In legatura cu grilele alea postate din Raduanu, daca sunt din cartea ei scrisa cu un colectiv mai amplu (cum am inteles eu) zic sa nu le luati in serios ca sunt multe gresite.
Grile la proced civ mai bine "ne pierdem energia" pe grilele din cartea Boroi si Raducanu.
Cat despre inchiriere locuinta = au vrut sa scoata ceva. Mai bine scoteau competenta generala la proced civ. Pe care nu reusesc sa o invat. Voi o stiti bine?
Iar la actul juridic civil Raspunderea civila contractuala pag 187-198 cine are cartea de sinteze Boroi si L.Stanciulescu o invatam?
Multumesc mult pt raspunsuri.
Spor la toti!
adrianicet a scris:

Cel mai important este ca vor fi 100 locuri pentru cei cu 5 ani si va scadea concurenta pt noi :-D

Ar fi bine daca s-ar inscrie separat, dar cred ca si aceia se inscriu tot cu noi, adica ei se pot inscrie pt toate cele 300 locuri, nu?