avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate SimonValentin

Activitate SimonValentin

Răspuns la discuția Masina Furata
Multumesc frumos pentru raspuns! Vreau sa va spun ca am citit pe anumite site-ri chiar am vazut si la stiri ca masina se poate da in custodia pana la finalizarea anchetei! Problema este ca masina pe care eu am cump este retinuta in Germania Pot cere aceasta masina in custodie deoarece am nevoie de aceasta masina ?
Discuție Masina Furata
Buna ziua. In luna august am cumparat din targul Autovit Bucuresti un autovehicul marca Bmw de la o persoana privata fara sa stiu ca acesta este furat din Germania din anul 2009. Deoarece asigurarea inca era valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie si neavand suficienti bani pentru taxa de inmatriculare am hotarat sa circul o perioada cu acesta fara sa il inmatriculez pe numele meu. Am circulat cu aceasta masina fara probleme aproximativ 17000 km prin mai multe tari precum Bulgaria,Ungaria,Austria,Germania,Franta pana pe data de 13 octombrie cand am fost oprit de catre un echipaj de politie pe autostrada in dreptul orasului Piding Germnia. Acestia mi-au adus la cunostinta ca masina este furata si ca sunt arestat. Am mers la sectia de politie unde am dat declaratie cu privire la cumpararea acestei masini iar dupa 24 ore eu am fost eliberat dar masina a fost retinuta. Ajuns in tara am mers la politie unde am depus plangere penala impotriva celui de la care am cumparat masina dar surpriza politia din romania mi-a spus ca acea persoana nu exista si ca a avut actul de identitate fals. Spre norocul meu la politie mai existau plangeri catre acesta persoana si se stia ca acesta nu imi vanduse doar mie o masina furata. Intrebarea mea este daca am posibilitatea sa-mi recuperez masina pana la sfarsitul cercetarilor si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez. Va multumesc anticipat!