avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate cid2110

Activitate cid2110

Răspuns la discuția Plata cu ora la invatatori
la plata cu ora nu mi se da nici macar spor de simultan
Răspuns la discuția Plata cu ora la invatatori
elena138 a scris:

ANEXA Nr. 5 Legea 63/2011
CAPITOLUL I

Metodologia de calcul al drepturilor salariate care se acordă personalului didactic
Art. 2

(1) Salariul brut al personalului didactic este compus din salariul de bază, la care se adaugă sporurile, indemnizaţiile, precum şi alte drepturi salariale prevăzute de lege.
(2) Salariul de bază este format din:
A. salariul de încadrare al funcţiei didactice prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, în care este inclus sporul de stabilitate numai pentru tranşele de vechime în învăţământ de peste 10 ani, precum şi sporul de suprasolicitare neuropsihică existent la toate tranşele de vechime în învăţământ;
E. indemnizaţia pentru personalul didactic care îndeplineşte activitatea de diriginte, pentru învăţători, educatoare, institutori şi profesor pentru învăţământul preşcolar şi primar.
(3) Pe lângă salariul de bază definit potrivit alin. (2), se acordă, după caz, indemnizaţia de zone izolate, spor de practică pedagogică, spor de predare simultană, compensaţii tranzitorii, spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, spor de vechime în muncă.

pentru calcul complet, vedeti aici: [ link extern ]

CAS-ul se opreste pe stat.


Cazul meu este putin diferit de ceea ce ati expus dvs.
Sunt invatator pensionar incadrat la plata cu ora.
Cunoaste cineva care anume lege stabileste nr de ore pe care trebuie sa-l faca un invatator care preda la 4 clase simultan?
Multumesc
Răspuns la discuția Plata cu ora la invatatori
In completare la intrebarea mea, mentionez ca lucrez 6 ore zilnic: 8-10, clasele I si III, 10-12, clasele I-IV, 12-14, clasele II si IV.
Cate ore trebuie sa mi se plateasca pe saptamana? (in planul cadru am 18 ore/saptamana)
Va multumesc!
Răspuns la discuția Plata cu ora la invatatori
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea speta, daca ma puteti ajuta.
Sunt invatator pensionar cu grad didactic I si peste 25 de ani de munca si platit la "plata cu ora". In scoala respectiva sunt singurul cadrul didactic si am toate cele 4 clase. Ma intereseaza daca este normal sa mi se mai opreasca pe statul de plata CAS si totodata sa nu primesc sporul de 15% pentru simultan si nici sporul de dirigentie tinand cont ca sunt singurul cadru didactic din scoala.
Multumesc anticipat.