avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate magdass

Activitate magdass

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Julia79 a scris:

magdass a scris:

...eu zic sa vina gardienii! unde este jignirea, dragi colegi, inainte de a ne arata obedienta... au fost pe aici chestii cu adevarat dure, sau taxati indrazneala unei opinii care nu vi se pare suficient de ...autorizata?

Personal nu taxez opinii, din contra, incurajez exprimarea a cat mai multor opinii. In cazul in care nu sunt de acord cu vreuna in niciun caz nu-mi voi exprima indoiala cu privire la calitatea celui care isi exprima punctul de vedere (chiar daca, poate, o simt), ci numai cu privire la calitatea opiniei. Mi se pare ca este mai elegant sa spui "Nu sunt de acord cu tine, am o alta parere care suna asa: ...." decat "Datorita opiniei tale, consider ca esti de o calitate indoielnica."
Acesta este un principiu in functie de care imi conduc viata, poate gresesc, insa e prea tarziu sa ma schimb acum.
Imi pare rau daca ai inteles altceva din ceea ce am postat.

...indoiala era fata de calitatea de auditor, nu fata de cea umana,! Este logic si clar! Prima dintre ele ne priveste pe toti, noi destinatarii, pe cea de-a doua, evident, nimeni nu si-ar permite sa o considere indoielnica.
dreams_2011 a scris:

interzicerea unor drepturi conexe se stipuleaza foarte clar in incheierea de condamnare, nu vine asa de la sine.

probabil ca nu se pune problema dreptului de a conduce, insa se pune problema incalcarii termenului de incercare.

tind sa cred ca nu ni se poate intampla fiecaruia dintre noi, asa tam-nesam sa devenim infractori de drept comun, ca atare teoria lombrosiana mi se pare usor depasita pe alocuri.

din abordarile puerile uneori se nasc marile solutii. din nou aici nu cred ca este cazul.

repet si imi sustin ideea culpa se acorda mult prea usor, uneori.

- nu este vb de obligatia impusa de instanta, de a nu conduce, ci prev legii speciale opozabile acestor pers
- dincolo de aprecierea gresita a teoriei lombrosiene, nu e...deontologic sa vb, ca magistrat, de ,,infractori de drept comun"la modul asta pt ca denota o atitudine de dezaprobare, suna a etichetare; unde e neitralitatea cu care trebuie sa judeci?
- sper sa nu primesc niciodata ,,o mare solutie" dintr-o abordare puerila....
- culpa nu cred ca se aplica greu sau usor, poate doar suspendarea...
- scz pt opiniile mele, nu considerati ca doresc sa ma legitimeze.
...eu zic sa vina gardienii! unde este jignirea, dragi colegi, inainte de a ne arata obedienta... au fost pe aici chestii cu adevarat dure, sau taxati indrazneala unei opinii care nu vi se pare suficient de ...autorizata?
una e scaderea notei minime la grila, alta e modificarea ponderii sale in nota finala, zic eu... Oricum, m-as bucura sa aveti dreptate si sa se dea ex comun. Ar fi cel mai echitabil!
Am citit TOATE postarile anterioare si, inca o data, ma simt de-a voastra! Nu puteam sa cred ca mai exista cineva care sa fi gresit speta de la civil cu uzufructul fara sa observe ca autorul testamentului era in viata, speta cu ipoteca si beneficiul de discutiune, desi eram ,,tatic" in ipoteci, si tot asa...Ma simt mult mai bine! Am dat pt prima data acest ex.(si ac trei ani la inm, cand am luat 6.80) si la unele spete m-am concentrat inutil pe sumedenia de date, unele fara relevanta, pierzand din vedere esenta...Parca erau facute sa te oboseasca... Altele, dimpotriva, pareau prea simple, si am uitat de capcane de genul asta...La un moment dat nu-mi doream decat sa plec din sala aia cu o suta de oameni si emotiile lor...in stare volatila... Gresit! Am terminat cu 35 de min mai devreme si am plecat fara sa mai arunc o privire peste spete, acea esentiala privire care iti permite sa VEZI! Pe drumul spre casa am inceput sa ma trezesc si sa-mi numar in gand greselile-,, decat" zece spete, plus 22 de intrebari! DAR, oricat as incerca sa ma acuz de neatentie, acest lucru provine din NEINVATARE! Recunosc! Am invatat cam o luna de zile asta vara, la penal general, lejer, si inca una, mai sustinut,. inainte de ex,, timp in care am mai avut inca unul, f important pt munca mea, care mi-a risipit 50% din energia cu care plecasem la drum. Si daca ajuta pe cineva ,,exemplul" meu, ma ofer ca material de studiu- nu am reusit sa citesc toate contractele, printre care si depozitul si tranzactia(!), nu am citit prostitutia si incaierarea(dar am gresit la altele), nu am citit decat o jum de zi caile de atac la proc civ, iar la proc pen deloc! nu am citit decat conventia si 2-3 hot CEDO, nu am citit nici o lege speciala-desi stiam ca e nevoiede notificare la retrocedari! Abordare 50%, nota 50%! Nu-mi gasesc scuze, dar lipsa mea de implicare a fost cauzata i de incertitudinea ex. Faptul ca nu s-a mai dat in primavara nu era de bun augur, si cand am vazut cele 20 de locuri m-am convins! Acum regret ca nu mi-am jucat sansa cum trebuia,
pt ca am vazut ca se poate, orice s-ar spune. Da, nici mie, care nu sunt practician, nu mi-au placut procedurile alea care nu te fac mai..judecator, cu termene de recurs la arestari, citari si necitari, in sala de consiliu sau nu, vesnica declinare pe care nu o sa o invat la rece nici intr-o suta de ani, etc, dar se putea! Haideti sa miscam un pic lumea, sa ne mai dam o sansa, pt ca tacerea noastra poate insemna...achiesare la deciziile lor- asa se spune, nu?
dragi colegi de suferinta, m-am regasit in multe dintre postarile voastre si cred ca ar trebui sa ne concentram eforturile pe organizarea unui alt concurs in 2012, cu un nr. rezonabil de locuri, nu...cele care nu sunt ,,atractive" pt. absolventii inm, Trebuie sa facem ceva pentru a elimina tratamentul asta discriminatoriu, pt ca nu are o justificare obiectiva, in afara de interesul pentru mentinerea cifrei de scolarizare la aceasta institutie. Nu toata lumea poate sta in Bucuresti doi ani, pe bursa, si nu e corect sa fim lipsiti de sanse. La nr de candidati din acest an ar fi fost echitabil, pastrand proportia cu inm, un nr de 100 de locuri. E nedrept ca 1400 de oameni care au asteptat cinci ani(e cazul meu!), cel putin, numarand zilele, sa se bata pe 40 de locuri! Cei care mai cred in suprematia ex inm pot observa ca oameni care au luat grila cu brio acolo au luat aici 5 si ceva...Deci, nu e o justificare ,,nivelul" candidatilor, si, oricum, acest lucru s-ar putea rezolva printr-un nivel de dificultate similar. Deci, va rugam, domnilor de la CSM, se poate un alt examen in martie?:)