avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Activitate mihai-dum

Activitate mihai-dum

Răspuns la discuția contraventie sau infractiune
Multumesc si va rog sa ma scuzati pentru deranj
Buna seara. In luna mai am cumparat un auto care nu a mai fost utilizat 3 ani. actele nu au fost inca perfectionate. La cumparare propietarum mi-a inmanat talonul (model vechi culoare albastruie dar masina are numere tip nou jj-nn-lll), cartea de identitate a masinii shi mi-a adus la cunostiinta ca masina ar fi SUSPENDATA DIN CIRCULATIE pe motiv ca nu s-a efectuat itp si nu s-a platit asigurarea. Am efectuat itp am platit asigurare si rovignieta fara absolut nici un fel de problema cu vre-o baza de date. Masina a figurat. In aceasta dimineata tatal meu a fost oprit de politie i-au fost retinute placutele de inmatriculare talonul si permisul de conducere dupa care a fost dus la politie pentru a da decaratii. Conform spuselor agentilor constatori masina nu se gaseste in baza de date drept urmare o considera neinmatriculata. Cand am ajuns cu cartea de identitate a masinii la politie unul dintre agenti mi-a zis ca exista o lege precum toate taloanele de pana in anul 97 ar trebui preschimbate (al meu este 1996). Agentul a confirmat ca este infractiune.
Am cautat pe internet si am gasit oug 189/2005

Art. 6. - In cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se suspenda din oficiu, daca proprietarul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.


1) Incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului de indata, in scris, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat inmatricularea.


din acestea inteleg eu ca auto ar fii suspendat din inmatriculare dar in acelasi document am mai gasit

Art. 7. -
(1) Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata in conditiile prezentei ordonante de urgenta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON).


In toate dovezile primite de tatal meu (placute, talon, permis) motivul este circulare pe drumuri publice cu un auto neinmatriculat.

As vrea sa adaug ca in urma cu 2 luni am fost si eu oprit cu aceasi masina. Atunci aceiasi problema
auto nu figureaza ka fiind inmatriculata activ in baza de date
am fost escortat la o sectie de politie unde problema s-ar fi rezolvat prin gasirea in baza de date veche. Am si un proces vrebal primit pt lipsa permisului in care este mentionata masina respectiva.

Ce sa fac in continuare ?