avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate ela_e

Activitate ela_e

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
sofia2011 a scris:

Am votat: Bucuresti!

si eu, desigur. momentan erau 53% pt. alt centru, dar in mail se precizeaza ca "In functie de optiunile dumneavoastra exista posibilitatea desfasurarii cursurilor pentru 1 sau 2 grupe la Bucuresti, in coditiile amintite."

asadar, am inca sperante sa nu vizitez in weekenduri budapesta sau viena, daca la bucuresti nu pot ajunge. :)
pt concursul din nov 2011 - validarea a fost in 11 ianuarie 2012 si decretul in 6 febr. daca o sa reia repartitia - peste o sapt. - asa cum spunea danilet posibil/sper sa avem de la ei mai multe info pe tema asta.
ageogeo a scris:

Colegilor de la Inm le-au fost comunicate rezultatele de la analizele medicale. ªtiţi ceva de ale noastre?

cum/cand le-au fost comunicate? am sunat azi dimineata la csm si nu am obtinut niciun raspuns concret...eu nu am primit nimic...niciun telefon, nici plicuri in casuta postala...altele decat facturi de plata, desigur :)
ursuletz a scris:

ela_e a scris

raspunsurile se vor trimite prin posta - asta stiam. nu am aflat cand.

Raspunsuri la ce? Despre ce raspunsuri este vorba?

la medical. daca ai timp, da un telefon luni la csm. poate ai mai mult noroc decat mine.
avocet a scris:

iata ce se mai discuta:

Buna ziua d-le judecator !
Stiti cumva cand se valideaza concursul de admitere INM 2012 ? Se afla pe ordinea de zi a plenului CSM din data de 8.11.2012 ?

Comentariu prin Geo — 01/11/2012 @ 3:16 PM | Răspunde

Cred ca sapt viitoare.

Comentariu prin Cristi — 01/11/2012 @ 3:48 PM | Răspunde

dar cel pentru vechime ;) ?

Comentariu prin mihai — 01/11/2012 @ 5:20 PM | Răspunde

Acolo am terminat analiza, intra si ala. Intai validare, apoi repartizarea.

Comentariu prin Cristi — 01/11/2012 @ 6:19 PM | Răspunde

am sunat la csm - mi s-a spus ca nu este gata analiza si daca este ceva in neregula cu dosarul nostru vom primi telefon. raspunsurile se vor trimite prin posta - asta stiam. nu am aflat cand.
@ catalincody ai dreptate

HOTARARE nr. 279 din 5 aprilie 2012 (*actualizata*)
pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura

ART. 25
(1) Lista cuprinzand rezultatele definitive ale concursului se publica simultan pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si se transmite in vederea afisarii la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea.
(2) In situatia in care exista posturi vacante de judecatori si procurori, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii poate suplimenta numarul de posturi scoase la concurs, astfel incat sa poata fi repartizati toti candidatii care au obtinut note egale cu cea a ultimului candidat declarat admis dupa cele doua etape ale concursului.
(3) Daca nu exista posturi vacante sau daca Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu decide suplimentarea numarului de posturi scoase la concurs, departajarea candidatilor se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 probe de concurs, in succesiunea sustinerii acestora. Cand notele obtinute de candidati la toate cele 3 probe de concurs sunt identice, departajarea se face in functie de vechimea in specialitate juridica.
(4) Candidatii clasificati in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la concurs, stabilite conform art. 24, formuleaza, in aceasta ordine, in termenul stabilit de comisia de admitere a concursului, optiune pentru unul dintre posturile scoase la concurs. Candidatii pot formula o singura optiune, care nu poate fi modificata decat in situatiile expres prevazute de prezentul regulament. La note egale, departajarea candidatilor se face conform alin. (3)

ART. 27
(1) Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii verifica indeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 alin. (2) si la art. 33 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 de catre candidatii declarati admisi dupa cele doua etape ale concursului.
(2) Candidatii inapti pentru exercitarea functiei din punct de vedere medical ori psihologic, precum si cei care nu se bucura de o buna reputatie sunt declarati respinsi

ART. 29
(1) Daca unul dintre candidati a fost respins in conditiile art. 27, procedura prevazuta la art. 25 alin. (4) se reia pentru candidatii admisi care ocupa pozitiile urmatoare acestui candidat in lista cuprinzand rezultatele definitive ale concursului. In termenul prevazut de comisia de admitere a concursului, candidatii isi pot mentine optiunea initiala sau pot formula o noua optiune, dar numai pentru postul pentru care optase candidatul respins sau, dupa ocuparea acestuia, pentru postul ramas astfel neocupat, dupa caz.
(2) Pentru posturile ce au devenit vacante dupa parcurgerea procedurii prevazute la alin. (1) pot opta, in termenul prevazut de comisia de admitere a concursului, candidatii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 15 alin. (4), art. 21 alin. (4) si art. 22 alin. (7), in ordinea descrescatoare a notei obtinute la concurs, stabilita conform art. 24.
(3) La note egale, departajarea candidatilor se face conform art. 25 alin. (3).
(4) Dispozitiile art. 26-27 se aplica in mod corespunzator

ART. 30
In termen de cel mult 30 de zile de la data validarii concursului de admitere in magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei numirea in functia de judecator sau, dupa caz, de procuror a candidatilor admisi pe posturile pentru care au optat.
ART. 31
(1) Dupa numirea in functia de judecator sau de procuror, candidatii declarati admisi sunt obligati sa urmeze, pe o perioada de 6 luni, un curs de formare profesionala in cadrul Institutului National al Magistraturii. Cursul va cuprinde in mod obligatoriu si elemente de drept comunitar.
(2) Evaluarile obtinute la finalul cursului de formare profesionala de 6 luni vor fi avute in vedere la prima evaluare profesionala a judecatorilor si procurorilor recrutati prin concurs de admitere in magistratura
avocet a scris:

2 absenti

corect, dar 1 din cei 2 absenti era dna care a renuntat la post la data repartitiei. nu am mai socotit-o, reluarea repartitiei nefiind motivata de absenta ei, ci de a celei de-a doua persoane + respinsi. :)

sper totusi ca vor termina de verificat buna reputatie + medical inainte de noua repartitie.

ps - am sunat la csm si au spus ca o sa ne trimita prin posta rezultatul la medical, insa va mai dura putin (nu am aflat ce inseamna putin) + la buna reputatie inca se mai solicita acte de la cei care nu au avut dosarul complet si asteapta ceva rezultate si de la politie.
s-a afisat reexaminarea la psihologic. din 3 a trecut doar 1. teoretic ar insemna reluarea repartitiei - 1 absent + 2 cazuti pe frontul de vest.

la inm au fost admisi ambii candidati
sofia2011 a scris:

vad ca se grabesc cu reexaminarea celor admisi la psihologic. ce ati zice daca ne-ar face o surpriza si s-ar emite decretele la 1 nov? ( apropo se pot emite decretele si la alte date decat 1 ale lunii? )

mai intai urmeaza validarea de catre csm, apoi se emit decretele - teoretic in 30 de zile. data publicarii in monitorul oficial poate fi oricand (in orice zi a saptamanii)