avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters231027

Activitate ContSters231027

Răspuns la discuția abilitarea pfa
interpretare gresita ,atentie

(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
corespunzătoare ocupaţiei prevăzute la art. 51^1 lit. b) sunt:
a) studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare
de lungă sau de scurtă durată absolvite cu diplomă de licenţă ori echivalentă în
domeniile fundamentale : ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice;

ma veti convinge cand veti avea logica in cea ce spuneti ,deoarece fara logica nu exista nimic ,iar daca gandirea este doar asa este f.grav
dvs.cand emiteti o instructiune ,un decret,sau stiu si eu un document ,trebuie sa aveti cunostinte temeinice despre cuprins si in plus o motivatie logica ,corect .
eu am pregatirea tehnica mai mult decat minimul necesar ,dovedit chiar si pregatirea psihologica privind psihologia muncii .in cazul unui conflict de munca il rezolva amandoi ,problema se pune cum !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția abilitarea pfa
multumesc ,dar nu ma-ti convins ,de ce ! pentru ca in HG 955/2010 scrie altceva :
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
corespunzătoare ocupaţiei prevăzute la art. 51^1 lit. b) sunt:
a) studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare
de lungă sau de scurtă durată absolvite cu diplomă de licenţă ori echivalentă în
domeniile fundamentale : ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice;
b) program de formare profesională pentru ocupaţia de expert în securitate şi
sănătate în muncă, de cel puţin 80 de ore;
c) curs postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată
de cel puţin 180 de ore, sau masterat/doctorat în acest domeniu.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diplomele de studii
şi certificatul de absolvire a programului de formare profesională corespunzător."
Va intreb : decand este stiinta fundamentala stiintele agricole si silvice ;
probabil ca dvs nu cunoasteti ordinea aparitiei stiintelor ;toate stiintele de la facerea lumii au aparut dupa stiintele mentale (psihologia cu toate formele ei , medicina cu toate formele ei si abia apoi ingineria ) sa ne fie cu iertare nu o spun eu ci savantii dinaintea noastra .
Mai mult, intr-o lege nu are ce cauta : ori,sau ,acestea lasa loc de intrerpretari dupa bunul plac si culoarea breslei sau politicii
Discuție abilitarea pfa
buna ziua,
desi am pregatire superioara cu licenta in psihologie,un master in inginerie mecanica privind MSSM,cursuri de 40 respectiv 80 ore in P.M.,formator,antreprenor,o activitate de peste 33 ani din care peste 10 ani in productie ca lacatus mecanic si RSTVI ,peste 5 ani in protectia muncii ,ITM nu este de acord sa ma autorizeze ca PFA,sef serviciu extern/intern .in lege este prevazut catrebuie sa ai studii superioare cu licenta in unul din domeniile fundamentale ,iar principalul domeniu este psihologia .eu intrunesc conditiile cerute atat in romania cat si in strainatate ,in protectia civila este recunoscuta pregatirea pe care o am pentru functia de sef serviciu .As dori sa ma lamureasca cineva, ori eu am citit prea mult si nu mai inteleg prevederile legale ori cineva habar nu are ce implica protectia muncii,ce reprezinta o stiinta , care este domeniul fundamental.