Multumesc! Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa procedez? Vanzatorul spune ca se poate circula un an cu numerele frantuzesti? Dupa cumpararea masinii ce trebuie sa fac? RCA pe numele meu? (este posibil daca masina nu este inmatriculata in Romania?). Nu voi avea nici un fel de probleme daca voi circula cu acceste numere in UE si in Tunisia, avand in vedere ca eu sunt rezident in Romania si nu in Franta?
Dar cu numere de inmatriculare temporare pentru export? Pentru a ajunge din Romania in Tunisia trebuie sa traversez Ungaria, Slovenia, Italia si in Roma voi lua vaporul spre Tunisia.
Buna seara!
Sunt cetatean tunisian, student in Iasi cu rezidenta pana in 2013 in Romania. As vrea sa achizitionez un autovehicul din Romania fabricat in anul 2000, dar care este inmatriculat in Franta . Autovehicolul este pentru a-l vinde unchiul meu care are dubla cetatenie : tunisiana si libiana si care ar vrea sa-l foloseasca in Libia. Spuneti-mi , va rog cum ar trebui sa procedez si daca exista posibilitatea de a nu plati inmatricularea permanenta ( care este f costisitoare) in Romania. Pot circula din Romania pana in Tunisia cu numere temporare rosii, ca apoi sa vand masina in Libia? In Tunisia nu sunt acceptate pentru inmatriculare autovehiculele din alte tari mai vechi de 3 ani. In Libia sunt acceptate. Va multumesc!