avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate andrea108

Activitate andrea108

Buna ziua!
de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila.
Deoarece sunt foarte vechi, nefiind schimbate niciodata de cand s-a construit blocul, intentionez sa schimb si calorifele si tevile de la sistemul intern de incazire, insa pentru acest lucru trebuie oprita pentru 1-2 ore caldura de pe intreaga coloana pe care se afla si apartamentul meu.
Mentionez ca este vorba de un bloc cu 10 etaje.
Am sunat presedinta scarii, pentru a o intreba cum trebuie procedat, insa aceasta m-a trimis sa vorbesc cu administratora, deoarece doar ea are cheile de la subsolul blocului.
Administratora mi-a spus ca "nu exista asa ceva", in sensul ca nu se poate vorbi despre schimbarea caloriferelor pe perioada iernii avand in vedere ca se furnizeaza deja caldura , si ca ea nu-si suma astfel de responsabilitati.
Mi-a spus ca trebuie sa ma descurc pe propria raspundere, sa obtin acordul vecinilor de pe intreaga coloana, sa-i anunt pe toti, etc. Practic s-a absolvit de orice raspundere.
Pana la urma nu stiu nici macar daca o sa-mi dea cheile sa putem patrunde la subsolul blocului.
Am incercat sa-i explic ca tevile sunt foarte vechi, si avand in vedere ca acum renovez intreagul apartament, tot acum trebuie sa fac si aceste modificari, pentru ca apoi ,dupa ce este renovat nu ma mai apuc sa sparg peretii ca sa schimb tevile de termoficare interne.
Din punctul meu de vedere , avand in vedere si ca doamna administrator este platita de locatarii scarii respective, nu cred ca se poate spala pe maini asa de usor de orice responsabilitate , fara sa te indrume macar cum ar trebui sa procedezi.
In plus nu ea ar trebui sa puna un anunt la scara , cum ca in ziua x, intre orele y si z va fi oprita caldura pentru revizii tehnice la unul din apartamente?!
O alta problema pe care o am cu doamna administrator este faptul ca banii adunati la fondul de rulment de la fostii proprietari au fost inapoiati acestora, lucru care conform legii am inteles ca este corect.
Nelamurirea mea este de ce doamna administrator imi cere acum sa returnez eu la fondul de rulment, intreaga suma pe care i-a inapoiat fostilor proprietari si sa continui apoi si sa platesc in continuare in fiecare luna cota parte ce -mi revine ?!
Sunt de acord sa achit din momentul in care am devenit proprietarul apartamentului cota parte ce-mi revine lunar la fondul de rulment, dar nu inteleg de ce trebuie sa pun la loc eu banii pe care ii adunase de la fostii proprietari, pentru perioada cand acestia au detinut apartamentul?
Este normal si legal ceea ce-mi cere doamna administrator?
Referitor la schimbarea caloriferelor in timp ce a inceput deja furnizarea caldurii, ma puteti indruma va rog, cum trebuie procedat, pentru ca totul sa fie facut legal?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.