avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate agentuoo7

Activitate agentuoo7

Răspuns la discuția Concediu medical in weekend
Revin cu niste specificatii...conform codului muncii concediul medical inseamna incapacitate temporara de munca iar pe perioada acestuia contractul de munca se suspenda...cei care au program de lucru si in weekend conform ROI, iar zilele libere sunt stabilite altele decat cele de sambata si duminica beneficiaza de aceleasi prevederi legale privind medicalul...indemnizatia este stabilita de "Ordinul nr. 15/2018 / 1311/2017 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate" la art 31 se specifica modul de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, iar exemplul 2 evidentiaza clar situatia celor care au zile libere altele decat cele de sambata si duminica...deci in situatia mea este ilegal sa se ceara recuperarea zilelor de sambata si duminica de concediu medical, exact acesta fiind si raspunsul primit de la Ministerul Muncii.
Răspuns la discuția Concediu medical in weekend
Da, multumesc de sfat. Am facut adresa catre ITM, dar imi cer sa completez un formular de reclamatie cu toate datele, inclusiv copie a actului de identificare. Din pacate nu pot face asta, inca mai lucrez acolo. Am facut solicitare catre Ministerul Munciu, astept un raspuns.
Răspuns la discuția Concediu medical in weekend
Deoarece ei considera ca in saptamana respectiva am avut 4 zile libere, ei m-au trec in pontaj cu 4 libere si doar ziua de vineri medical, si mi se spune sa vin sa recuperez zilele de sambata si duminica.
Răspuns la discuția Concediu medical in weekend
Ei considera ca acel concediu medical nu acopera zilele de sambata si duminica, deoarece spun ca aceste zile de weekend sunt considerate zile libere prin lege. Si dupa cum am spus ei considera ca in saptamana respectiva am beneficiat de 4 zile libere.
Răspuns la discuția Concediu medical in weekend
Pentru zilele de sambata si duminica...lucrez intr-o multinationala, iar conform ROI, are activitatea 7 din 7, si zilele lucrate in weekend se compenseaza cu liber in cursul saptamanii. Am avut luni si marti liber, trebuia sa lucrez de miercuri pana duminica, iar de vineri pana duminica am avut medical. Cei de la resurse sustin ca in saptamana respectiva am avut 4 zile libere si trebuie ca cele de sambata si duminica, cand am avut medical, sa merg sa le recuperez.
Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae.

Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 zile, de vineri pana duminica. Datorita faptului ca in aceeasi saptamana am avut liber in zilele de luni si marti mi se cere sa merg sa recuperez cele doua zile de weekend (sambata si duminica) pe care eu le-am avut CM, deoarece cei de la resurse umane considera ca eu in saptamana respectiva am avut 4 zile libere. Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa mi se ceara asa si daca trebuie sa merg sa le recuperez.

Multumesc anticipat!