dadym a scris:
Mulţumesc de raspuns.
Dar, dupa cum am mentionat, nu am niciun fel de experienta juridica.
Unde ar trebui sa merg (sunt din Timisoara)? La tribunal, la judecatorie? Cui sa ma adresez pentru inceput?
Ce costuri presupune aceasta actiune (este vorba de o Dacie veche vanduta ,aproape, pe degeaba)
Acel cineva care mi-a dat initial acest sfat mi-a spus si sa trimit cateva scrisori cu confirmare de primire (sau nu) catre adresa (din actul de vanzare-cumparare) pârâtului si sa atasez copiile la reclamatia respectiva.
Daca este adevarat, cum ar trebui formulata aceasta scrisoare ca sa aiba validitate juridica?
Inca o intrebare: acest act de vanzare-cumparare poate sa ma exonereze de eventualele probleme aparute (accidente, parcari ilegale) sau numai deschiderea (finalizarea) unei actiuni judecatoresti este luata in considerare?
Daca aveti actul incheiat pe tipizatul de la RAR - nu merge pe art. 111 Cod procedura civilă - lipsa interesului dvs. Puteti solicita obligarea paratului-vanzator la obligarea efectuarii demersurilor privind transcrierea masinii pe numele lui, iar pt a avea eficeinta cereti sub sanctiunea de daune pana la indeplinirea obligatiei de catre acesta.
Daca aveti un simplu act sub semnatura privata -merge pe art. 111.
Distinctia o face ordonanta privind circulatia pe drumurile publice.