Se da urmatoarea situatie: apartament cumparat in anul 2010 de la persoana fizica, prin credit. Intre timp creditul a fost achitat complet (inchiderea creditului a fot facuta cu mai mult de 3 ani in urma), apartamentul este liber de sarcini in cartea funciara.
Se doreste vanzarea acestui apartament, s-a gasit cumparator, dar notarii pe care i-am contactat pana in acest moment au refuzat incheie antecontractul de vanzare-cumparare deoarece in contractul anterior nu s-a specificat ca vanzatorul si-a primit banii la momentul respectiv (nu exista aceasta fraza in contract, nu stiam ca trebuie sa existe, nu ne-a atras nimeni atentia in acest sens).
De vanzatorul de atunci este complicat sa dam pentru a lua de la el o declaratie, banca la care am avut creditul s-a inchis deci nu putem solicita un extras de cont.
La sugestia unui notar am facut o cerere catre banca vanzatorului pentru a ne oferi un extras de cont care sa ateste virarea banilor, in temeiul art.1504, alin 2 din codul civil. Banca a refuzat insa eliberarea documentului in baza articolului 111 alin 1 din OUG 99/2006 (obligativitatea pastrarii confidentialitatii datelor). Corespondenta cu banca este in scris.
Ce as putea face in acest caz? Este evident ca vanzatorul initial nu va putea formul vreo pretentie asupra apartamentului deci cumparatorul curent nu ar putea avea probleme din acest motiv.
P.S: m-ar interesa si asistenta juridica contra cost, in Bucuresti de preferinta.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Mai am inca o intrebare: in acelasi context ca si mai sus, daca apatamentul este bun comun, s-ar putea initia actiunea in evacuare?
Se da urmatoarea situatie: un cuplu, cu un copil major, divorati de cativa ani, locuiesc in acelasi apartament.
Divortul a avut loc in urma cu cativa ani, dupa 20 de ani de casatorie, deoarece sotul nu mai contribuia la cheltuieli si la intretinerea apartamentului, consuma alcool, deseori venea beat si se ajungea inclusiv la abuzuri fizice.
Apartamentul in care locuiesc cei doi este mostenit de catre sotie de la parintii ei( mostenirea a avut loc in timpul casatoriei).
Exista vreo solutie de a evacua legal fostul sot din locuinta?