Buna seara.
In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de acord si am dat. Apoi in Februarie 2020 a solicitat si pentru autorizatie de constructie acord prin declaratie notariala, casa noua urmand sa fie perete in perete cu casa mamei. A fost de acord mama si am mers la notariat. In Iulie 2020 au inceput sa demoleze casa veche cu excavatorul, nu manual asa cum era trecut in certificatul de urbanism, la insistentele mele au demolat manual...apou la turnarea temeliei nu au facut conform proiect, turnarea in ploturi si dupa numeroase discutii au turnat din 3 talpi perpendiculare cu temelia casei noastre, intre timp au demolat un gard din beton si au refacut gardul dupa ce s.a crapat de la vibratiile unui picamar atasat la un excavator...si tot asa au tinut.o. acum 3 saptamani au zidit etajul 1 si mansarda si au stropit toata tabla de pe acoperisul mamei. Am vorbit cu ei si au facut curat. Intre timp au aparut si doua geamuri...au spus ca pun caramida transparenta.Azi ma suna mama sa imi spuna ca izoleaza zidul dinspre noi, cand ma duc acolo au facut o schela din lemn prinsa in casa lor, dar care in 3 puncte a stricat coama de la tabla. Am vb cu ei la telefon, si le.am spus sa desfaca schela ca a fost ridicata fara acordul nostru, a creat prejudicii si in final a amenintat ca imi da una de sar in sus si a adus jigniri de genul " mai prostule".
Ce pot sa fac? Eu ma gandesc asa:
- sa chem politia sa constate ca au facut schela fara permisiune si sa constate prejudiciul si apoi sa fac plangere penala pentru amenintare cu bataia. Sa chem disciplina in constructii sa constate ca au aparut 2 geamuri ?
Multumesc anticipat.
In seara asta o cunostiinta mai veche sa enervat pe faptul ca am scos-o din lista de prieteni si a inceput sa imi trimita mesaje personale prin reteaua de socializare.
In mesajele respective mi-a transmis injurii de tot felul, ba mai mult de atat a scris si pe "peretele" lui ceva despre mine astfel incat a fost posibil ca toti cei 245 de prieteni sa vada expresiile calominioase la adresa mea, ba mai mult de atat a si distribuit la 3 persoana cu care eram prieteni comuni.
Rugamintea mea este sa imi dati cateva sfaturi cu primire la ce as putea face.
Mesajele primite de el pot fi probe in eventualitatea unui proces?
Faptul ca a postat pe "peretele" lui se poate numi calomnie ?
Care ar fi pedeapsa care ar primi-o pentru injuriile si calomniile adresate si de asemenea care ar fi calea de urmat.