avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Activitate selyanne

Activitate selyanne

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil PFA
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Conform OUG 111/2010, "suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii". Inteleg ca acordarea indemnizatiei nu depinde in mod obligatoriu si de plata CAS-ului, ci doar de a avea venituri impozabile.Am inteles corect?
Ramane intrebarea daca sunt valabile facturile emise in lunile iulie/august/septembrie pentru calculul venitului, avand in vedere ca declaratia la fisc a fost facuta in octombrie

Multumesc inca o data.
Buna ziua,

Sunt PFA neplatitor de tva din 15iulie2011.Am ramas insarcinata si nasterea ar trebui sa aiba loc in jur de 15 august 2012.Intrebarile mele, in vederea calcularii celor 12 luni de venituri impozabile necesare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului, ar fi:
1. De cand se considera inceperea activitatii PFAului, de la data inregistrarii la ORG sau de la data inregistarii la ANAF(am emis factura in iulie, insa inregistrarea la ANAF a fost facuta in octombrie.Este o problema?)
2. Daca nu am incheiat inca nici un contract cu casa de asigurari de pensii sau de sanatate (pur si simplu nu am ajuns sa le platesc, insa din cate stiu sunt obligatorii) nu mai pot beneficia de indemnizatie?

Mentionez ca inainte de as infiinta PFA-ul nu am avut alte venituri.

Va rog, sunt atat de nelinistita fiindca toate informatiile pe care le gasesc sunt contradictorii.

Va multumesc anticipat!