In urma divortului copilul a fost incredintat tatalui eu fiind obligata la plata pensiei.Primele 6 luni dupa divort am platit.Problema este ca nu am mai platit pensia de vreo 1 an jumate din motive financiare.Serviciu am avut pe perioade scurte si cu contract part-time.Locuiesc cu chirie iar din salariul pe care-l luam nu imi ajungea sa platesc si pensia.Am primit citatie ca mi s-a intocmit dosar penal pentru abandon de familie.Eu la momentul acesta nu lucrez si trebuie sa ma prezint pe 14.03.2014 la politie pentru audieri.La ce riscuri ma expun dupa noul cod si ce sanctiuni mi se impun?Va multumesc!
Buna ziua,voi incerca sa relatez cat mai clar ceea ce am patit si doresc sa ma indrumati.
Am fost casatorita din data de 28.10.2002 pana pe data de 27.09.2011(cel putin asa credeam).In anul 2005 am nascut un baiat si totul era normal ca intr-o familie.Din primul an de casatorie fostul sot m-a inselat fara nici un regret si imi radea in fata,si i-am iertat pana anul acesta cand satula de toate minciunile si relatiile lui extraconjugale am inaintat actiunea de divort.Pe data de 27.09.2011 am avut prima si ultima infatisare.In aceea zi avocatul lui a venit CU O DEFINITIVA DIN CARE REIESEA CA FOSTUL SOT ERA DIVORTAT DE MINE DIN DATA DE 27.05.2003.Atunci am aflat si eu ca sunt divortata de 9 ani si ca am trait in minciuna.In tot acest timp nu am stiut ca sunt divortata,eu folosind numele fostului sot in acte,la doctor,legitimatie metrorex.Motivul acelui divort din 2003 a fost ca eu as fi plecat cu un alt barbat in spania(nu am fost plecata din tara niciodata,nici la granita altei tari nu am fost) iar faptul ca nu am primit nici o citatie este din cauza ca el ma declarase cu domociliu necunoscut(eu stateam cu el in casa,cu chirie, iar buletinul il aveam pe voluntari la mama).tot in acea definitiva scria ca locuiam cu el in casa mamei lui,lucru neadevarat,am stat numai cu chirie cu el.tot in acea zi la infatisare avocatul lui a venit si cu o scrisoare reconventionala in care eram acuzata de relatiii extraconjugale,parasire minor de la varsta de 3 ani,ceea ce nu este adevarat.nu am avut relatii extraconjugale si nici nu am plecat de langa copil.a fost un soc prea mare la cate aflasem in acea zi, m-am blocat si neavand dovezi care sa demaste minciunile fostului sot,am facut greseala de ai incredinta copilul tatalui fara a cere program de vizita,el spunandu-mi ca nu e nevoie ca il pot vedea si lua la mine ori de cate ori vreau dar acum am ajuns doar sa vorbesc cu baiatul la telefon.nu mi-l da si imi invoca motivul ca copilul nu vrea sa vina la mine.ca ii este frica de mine. fostul sot ii baga in cap ca eu il bateam si il maltratam in fiecare zi.iar o minciuna pe care un copil de 6 ani nu o poate constientiza si care repeta ca un robot ce ii spune tatal lui.initial vreau sa cer custodia copilului dar momentan nu am cum pentru ca nu lucrez inca dar vreau cel putin program de vizita stabilit.ce sanse am pentru a cere custodia copilului?cum procedez sa stabilesc programul de vizita?va multumesc