avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate nadja

Activitate nadja

OUG 164/2022- art 18 alin. 1
Nu înțeleg in totalitate fraza "In situațiile de suspendare a drepturilor prevăzute la art. 16 alin. (2) și art. 17 alin. (2) acestea pot fi solicitate și de către o altă persoană îndreptățită, dacă îndeplinește cerințele prevăzute în prezenta ordonanță de urgență, mai puțin cele prevăzute la art. 11 alin. (1)." Adică cum "mai puțin cele prevăzute la art. 11 alin 1"?
Daca am avut înființată o întreprindere individuală, intre 2015-2020, aceasta perioada mi se socotește vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime?
Buna am și eu 2 întrebări:
1. Daca celălalt părinte, in speță tatăl, nu își ia luna de cccopil care i se cuvine și drept urmare eu îmi reiau activitatea cu 1 luna înainte de a face copilul 2 ani, pe luna aceea primesc stimulent? Sau primesc dupa ce face copilul 2 ani?
2. Daca tatal beneficiază de stimulent pentru copilul 1 iar eu intru in cccopil pentru copil 2, atunci tatăl mai beneficiază de stimulent pentru copil 1 până acesta face 3 ani?
Zilele libere prevăzute de OUG 110/2021 pot fi cerute și dacă decizia de desfășurare a cursurilor online este data de consiliul de administrație al unității de învățământ în baza art. 3 alin. (2) din ordinul comun 5338?
Mulțumesc de răspuns. Exact cum știam și eu dar unii juriști m-au contrazis. Mulțumesc încă o dată pentru confirmare.
Buna ziua. Ce se înțelege exact prin acel "12 ani inclusiv" din textul OUG 110/2021? Acest inclusiv e supus la doua interpretări.
Intrebarea mea este: se poate invoca in instanta uzucapiunea pentru obtinerea dreptului (titlului)de proprietatate asupra unui teren? Speta este urmatoarea: bunicii mei au cumparat in anul1996, de la primaria orasului, in baza decretului-lege 61/1990, casa in care stateau cu chirie din 1986, iar terenul de sub constructie, respectiv cel aferent (curte,gradina), le-a fost dat in folosinta pe durata existentei imobilului. Inainte de deces au facut cu parintii mei un contract-vanzare cumparare cu clauza de intretinere. In prezent, dupa moartea bunicilor, parintii mei nu reusesc sa intabuleze casa, pe motiv ca trebuie sa existe titlul de proprietate asupra terenului. Prefectura judetului a emis un titlu de proprietate in 2006, pe care primaria l-a anulat prin instanta, pe motiv ca a fost dat gresit (au invocat o serie de legi). Se poate invoca uzucapiunea?
Buna seara. Speta mea este urmatoarea: Imobil cumparat de la stat in 2006 in baza Legii 61/1990 si HG 562/1991, cu terenul aferent dat in folosinta pe durata existentei constructiei (proprietarul, bunicul meu, fiind chirias in imobil din 1987). In 2008, comisia judeteana acorda titlu de propietate asupra terenului aferent bunicului, pe baza propunerii comisiei orasenesti si a prevederilor Legii 18/1991. In 2010, parintii mei, proprietarii imobilului in urma contractului de vz-cumparare intre ei si bunic (la momentul respectiv decedat), sunt chemati in instanta de primaria oraseneasca pt anularea titlului de proprietate, pe motiv ca a fost acordat gresit si ca Legea 18/1991 nu e aplicabila in cazul acestui imobil intrucat acesta a fost dobandit ulterior intrarii in vigoare a L18/91. De atunci incercam fara succes sa obtinem titlul de proprietate asupra terenului, ergo nu putem intabula casa, ergo nu putem vinde. Primaria imi spune ca nu putem in acest caz obtine ordinul prefectului si ca trebuie obtinut in instanta. EXISTA VREO SOLUTIE? SE POATE OBTINE PROPRIETATEA ASUPRA TERENULUI? CE LEGI PUTEM INVOCA?