tudorvaleriu a scris:
1. Ce treaba aveti cu Legea nr.23 din 13 ianuarie 2003 pentru ratificarea Memorandumului de înţelegere, semnat la Tel Aviv la 14 mai 1996, cu privire la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel privind transporturile aeriene civile, semnat în Israel la 19 decembrie 1967?
2. Banuiesc ca doreati sa spuneti Legea 53/2003 - Codul muncii:
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
3. Pai tocmai aceste lucruri trebuie sa le sesizati la ITM.
Da, imi cer scuze, Legea 53 :D nu 23, greseala mea.
In acea sesizare sa semnalez si ca pentru cele 2ua luni lucrate am primit 750 de ron? la un program de 7 ore pe zi, de L-V, cand pentru aceasta suma de 375 ron/ luna (la el insemnand minimul pe economie) a calculat minimul pe economie brut 670 lei, la cele 7 ore pe zi si zilele lucratoare.
Nici macar nu este corect calculat aici ma refer pe luna octombrie si noiembrie la zilele lucratoare, exclus sa fie 370 lei/ luna cum mi-a spus...dar este posibil sa fi calculat si weekend-urile in nebunia lui, nu am pus si acele zile sa vedem ce iese...
In prima luna am luat 750 si ieri mi-a spus foarte iritat ca am indraznit sa il contactez pentru banii de pe luna noiembrie ca aceia au fost toti banii, impartiti la 2ua luni si inca o diferenta de 30 de ron ala e salarul.