avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters233534

Activitate ContSters233534

Buna seara,

Am facut o sesizatie la Politie cu privire la faptul ca tatal meu impreuna cu un coleg au recurs la forta fizica pentru a ma interna intr-un spital de boli mintale.
Mentionez ca in anul 2005 am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida, diagnostic care s-a mentinut, fapt mentionat si in plangerea mea.

Am scris o declaratie de 2 pagini dupa care este posibil sa fi uitat suma de 50 lei sub aceasta.
Tot in acea seara am apelat numarul national unic de urgenta in momentul in care a sosit un echipaj al Salvarii sa ma ridice, dar totusi am fost dus la spital cu forta de o sectie de Politie apropiata (probabil fara stiinta celor Sectia 10 unde am facut decalaratia).
In consecinta am fost internat la Spitalul Alexandru Obregia, "sectia agitati" pentru o durata de 13 zile. Pe biletul de externare figureaza o simtomatologie numeroasa si diagnosticul de schizofrenie paranoida.

Dupa ce am revenit acasa, m-am deplasat la sectia de politie unde am depus sesizatia. Acolo inspectorul de la Investigatii Criminale, altul decat cel la care am facut declaratia, printre altele m-a intrebat daca am lasat suma de 50 lei in biroul in care am facut declaratia. Prima data am raspuns: "Nu stiu ce sa zic", la care a revenit cu o intrebare usor reformulata la care am raspuns: "Da".
In momentul in care m-a interoghat aveam buzele uscate vizibil, ochii dilatati si o prezentam o dificultate in exprimare.

Dupa inca vreo 10 zile mi s-a cerut de catre Politie sa dau o declaratie unde am mentionat in scris ca am facut sesizarea sub influenta afectiunii neuropsihice de care sufar.
In cateva zile am primit citatie in legatura cu Dosarul Penal care s-a deschis, in calitate de ..nespecificat.., pentru: declaratii.
Am primit si o scrisoare recomandata de la Politie in care s-a afirmat ca s-au facut verificari in legatura cu sesizarea mea, verificari pe parcursul carora am declarat ca plangerea a fost depusa sub influenta afectiunilor neuropsihice de care sufar. In scrisoare nu s-au precizat alte detalii de interes.

La Parchet am declarat inca o data ca am depus declaratia sub influenta afectiunilor neuropsihice de care sufar si ca ese posibil sa fi uitat suma de 50 lei in biroul unde am facut declaratia.

Intrebarea mea este care sunt actiunile posibile si probabile pe care Parchetul ar putea sa le dispune si daca merita sa consult un avocat in starea actuala a dosarului sau sa astept o eventuala noua dispozitie a Parchetului cum ar fi punerea mea sub urmarire penala pentru darea de mita.

Multumesc anticipat,
Stefan