avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate delfin24

Activitate delfin24

Buna ziua,

Firma unde lucrez eu (un post de radio) apare trecuta in anexa contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media in varianta semnata in 2006. Intre timp, conducerea firmei s-a schimbat si pretinde ca nu stie nimic despre semnarea unui astfel de contract sau de afilierea la vreuna din organizatiile semnatare ale respectivului contract colectiv de munca.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate trece "din oficiu" o firma in acea anexa la contractul colectiv de munca, fara acordul si stiinta acesteia?
2. Contractul colectiv de munca la nivel de ramura are aplicabilitate DOAR asupra firmelor trecute in anexa respectiva, sau asupra tuturor firmelor care fac parte din mass-media?
3. Codul CAEN 6010 (al firmei mele) se considera ca facand parte din ramura mass-media?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Plata ore suplimentare - concret
Multumesc tuturor inca o data. Este oarecum imbucurator ce imi spuneti dvs. DAR mai am o problema.
Angajatorul meu nu vrea sa treaca orele suplimentare pe fluturasul de salariu ca ore suplimentare, ci, de fiecare data cand a fost cazul le-a trecut sub forma de prime. Exista vreo modalitate prin care il putem "obliga" sa le treaca sub forma de ore suplimentare? Precizez ca la noi exista cartele de pontaj, dar exista si munca de teren, pentru care nu dai cu cartela...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. La noi la firma se obisnuieste ca orele suplimentare sa se plateasca "by default", adica nu se pune problema compensarii cu zile libere, iar pana acum aceste ore suplimentare au fost platite exact la fel ca orele normale. Banuiesc ca retroactiv nu se mai poate face nimic, dar poate macar de acum inainte...

Si mai am o intrebare, oarecum inrudita: exista undeva vreo prevedere ca orele lucrate in zilele de sarbatoare sa fie platite preferential sau se considera tot ore suplimentare normale?
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu sunt elucidat.
Deci:
Timp liber
1. daca am muncit intr-o saptamana 8 ore in plus, iar saptamana viitoare am primit 8 ore libere, practic la sfarsit de luna eu iau salariul normal, fara nimic in plus?
Spor la salariu
2. daca am muncit intr-o saptamana 8 ore in plus, care mi se vor plati, practic la sfarsit de luna voi primi salariul normal + 8 ore. Iar aceste 8 ore vor fi platite min. 175% dintr-o ora normala?

Am inteles corect?
Buna ziua,

Stiu ca mai exista subiecte deschise pe aceasta tema, am citit ce spune si contractul colectiv de munca, dar eu tot nu inteleg...

Deci, concret:
Daca eu am un salariu X/ora, respectiv un salariu Y/luna si intr-o luna lucrez 15 ore suplimentare, eu voi primi Y + 15*X (ora suplimentara platita cat o ora normala) sau Y + 15*2*X (ora suplimentara platita dublu decat o ora normala) in luna respectiva?

Multumesc anticipat.