avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate ferdinandm

Activitate ferdinandm

jocandi iti mai spun inca ceva....in Camera Executorilor Judecatoresti Bucuresti majoritatea sunt rude intre ei. Este corect oare ca intr-o astfel de profesie sa intre numai rudele lor(care au nu au inclinatie spre asa ceva trebuie sa fie acolo, la masa bogatilor), iar cei care nu au avut sansa sa se inrudeasca cu ei nu au practic nici o sansa sa intre in aceasta camera. Este corect? Si cate si mai cate lucruri dubioase se petrec in aceasta camera si sunt musamalizate parca la infinit. Nu crezi ca este timpul sa se faca curatenie, sa fie schimbate aceste exemplare din conducerea camerei si sa se ofere posibilitatea sustinerii unui examen corect si egal pt absolut toti concurentii (gen examenul pt intrarea in magistratura), unde sa primeze cunostiintele juridice si nu alte lucruri?
succes si tie jocandi in ceea ce ti-ai propus...speram ca in 2-3 ani cand spui ca vei vrea sa dai examen de admitere in aceasta profesie sa gasesti cu adevarat o profesie liberala, adusa pe linia legalitatii, o profesie in care fiecare jurist bine pregatit sa aibe sanse reale sa intre. Speram sa putem sa schimbam ceva in bine in profesia asta, de altfel suntem datori fata de toti care au sprijinit acest proiect de lege si fata de colegii juristi. Numai bine.
@Jocandi....este oare corect sa vorbesti tu despre lipsa de pregatire a executorilor bancari in fiecare mesaj postat aici?? Ne cunosti tu pe toti ca sa tragi astfel de concluzii?? Eu iti spun ca tu esti intr-o eroare continua, nu vreau sa cred ca este vorba de alte lucruri(invidie, ori diverse interese). Eu nu stiu ce executori cunosti tu, dar te rog ca si jurist, ca si coleg sa vorbesti strict de cei pe care ii cunosti tu. Piata va tria singura in aceasta profesie, cum de altfel este si normal. Iti spun eu ca mare parte din executorii bancari pe care ii cunosc sunt extrem de bine pregatiti, cel putin la acelasi nivel cu executorii judecatoresti actuali. Nu este deloc relevanta ipoteza ta ca sefii de corp sunt mai cu mot decat ceilalti executori bancari, ba chiar pot sa afirm ca te hazardezi in afirmatii gratuite si total nefundamentate.
Jocandi am vazut ce ai scris si pot sa-ti spun clar ca nu ai idee cam cat castiga un executor judecatoresc din Bucuresti. Eu am crezut ca tu te referi la faptul ca in breasla asta se moare de foame in anumite zone din provincie, dar daca bati apropouri despre Bucuresti pot sa-ti spun clar ca esti intr-o enorma eroare. Eu zic sa nu mai asculti la cei care iti indruga astfel de minciuni. Si dupa intrarea executorilor bancari in paine in Bucuresti se va castiga poate chiar mai bine ca acum, dat fiind faptul ca din banci vor iesi enorm de multe titluri executorii. Sa te intreb altceva....stii tu cam ce venituri trebuie sa ai intr-un an ca sa devii platitor de TVA in profesia de executor judecatoresc ??? Daca nu stiai iti spun eu...35000 EURO/AN...iar toti executorii judecatoresti din Bucuresti sunt platitori de TVA....ti se pare ca daca incasezi minim 35000 Euro pe an esti muritor de foame....ma faci sa rad.
Sorinel711 este dreptul tau sa te adresezi justitiei ori de cate ori este crezi ca este necesar. Sper sa nu ma intelegi gresit, dar eu la cum am vazut ca a fost si este sustinuta aceasta lege cred ca sansele demersului tau sunt extrem de mici.In ce ma priveste consider ca forma in care a iesit aceasta lege este ok...gandestete ca oricum ar fi scos o astfel de lege tot existau voci si pro si contra. Daca aceasta lege este neconstitutionala atunci ce spui de prevederile L188/200 republicata, de Statutul actual al executorilor judecatoresti, de Regulamentul de punere in aplicare a L188/2000, care absolut toate au fost modificate abuziv si discriminatoriu de catre executorii judecatoresti actuali, cu scopul vadit de a bloca complet accesul oricarui jurist bine pregatit in casta lor. Daca vei verifica vei observa ca in camerele executorilor judecatoresti se intra actualmente numai pe pile, pe rudenii, pe interese, pe bani foarte multi. Mai mult, marea majoritate sunt rude in aceste camere. Pana cand executorii numiti in baza L287/2011 nu vor sprijini schimbarea liderilor actuali ai Camerei Executorilor Bucuresti(de unde pleaca intreaga buba crede-ma pe cuvant), precum si a UNEJ nimic bun nu se va intampla pentru omul de rand, care desi se chinuie,invata extrem de mult, dar nu are sustinerea si nu poate sa acceada niciodata la ""masa"" lor. Iti doresc numai bine si sarbatori fericite.
sorinel711 tu prezinti problema din punctul tau de vedere, intr-un mod total subiectiv. Te intreb eu pe tine ceva...la data cand te-ai angajat stiai de existenta acestei initiative legislative(care in luna 09.2011 era pe finalul procedurii legislative, procedura ce a durat circa 2 ani)? Daca nu stiai angajatorul ar fi trebuit, in mod cert, sa te informeze si sa-ti spuna ca desi vei fi inregistrat in evidenta speciala tinuta de MJ nu vei putea beneficia de prevederile viitoarei legi de asimilare a executorilor bancari/ifn, iar perioada pentru care te va angaja pe acel post va fi una relativ mica date fiind cele mai sus mentionate . Stabilirea unui prag de catre legiuitor, in speta 31.05.2011, inclusiv, era absolut necesara din foarte multe puncte de vedere. In primul rand s-a avut in vedere faptul ca odata ce se va stii ca acel proiect de lege se apropie de final si are mari sanse sa iasa, coroborat cu , cunoasterea formei sale finale de catre cei interesati, va conduce la un val urias de angajari in sistemul institutiilor financiare pe posturi de executori, angajari ale unor persoane care nu au avut niciodata treaba cu aceasta profesie. Astfel, scopul acestei legi nu ar mai fi putut sa fie atins si in loc sa beneficieze de prevederile acesteia doar persoanele care ar fi indreptatite la acest lucru(putin peste 300 pe toata tara), ar fi profitat circa cateva sute(sau poate si mai mult) de persoane care nu au avut treaba cu acest domeniu si au fost facute peste noapte executori bancari/ifn, numai si numai cu scopul de a beneficia de prevederile acestei legi. Punand problema ca ai fi beneficiat de prevederile acestei legi sorinel711 si avand in vedere vechimea ta te intreb eu ai fi gasit tu un executor judecatoresc(cu minim 10 ani neintrerupti de vechime in profesie) care sa te ia in stagiatura?? Iti spun sincer si cu mare regret ca mare parte din stagiarii intrati in baza acestei legi vor fi sacrificati, intrucat nu vor gasi un mentor care sa-i ia in stagiatura.
In ceea ce priveste persoanele care au detinut functii de executori bancari/ifn si au fost radiate din evidenta speciala a MJ cred ca nu mai are nici un sens sa discutam. Aceste persoane au dorit la momentul radierii sa urmeze un alt drum in viata, o alta cariera, o alta profesie . Nu poti beneficia de o astfel de lege de asimilare atata timp cat tu nu mai esti inregistrat in momentul de fata in acea evidenta si nu mai profesezi ca executor bancar/ifn. Toate cele bune.