avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate alexcris

Activitate alexcris

am si eu o problema ca acea multora de aici. Voi face sa fie cat mai scurt: sunt oprit de politie, 0,47 la etilotest. 0.95 respectiv 0.75 probe biologice si 1.15 la recalculare. Mentionez ca analizele si recalcularea au fost platite de catre mine dar fiind trimis de politistul care se ocupa de dosarul meu. In urma acestora, dansul a zis ca acum totul ramane la mana procurorului daca voi fi sau nu cercetat penal sau voi primi doar o amenda. Din experienta dv. ce sanse as avea "sa fie bine"?
am permisul suspendat de pe 16 dec anul trecut. M-am tot interesat pe la udriste de soarta dosarului meu si intr-un final am aflat politistul care se ocupa de el. M-a trimis la INML sa platesc taxa de recoltare si sa astept ca ma suna dansul cand are rezultatele. Au trecut aproape 2 luni si inca nici un semn. M-am dus iar la udriste si dansul avea dosarul si rezultatele. In momentul cand am fost oprit de politie, mi-a iesit la etilotest 0,47% la 23:45 iar la probele de sange 0,95 la ora 00:45 iar la a 2 a 0,75. Afland acestea dl politist mi-a spus ca tre sa merg la INML sa platesc taxa de recalculare, sa ii duc chitanta si sa astept inca 2-3 luni pana vin rezultatele si ma anunta el (ca prima data). Intrebarea me ar fi: chiar sa dureza atat pana vin rezultatele? oare la rezultatele astea, in urma recalcularii as avea vreo sansa sa imi iasa sub 0,80? In total am platit pana acum 160 ron taxa recoltare probe si 510 ron taxa recalculare. Daca stie, cineva cam care ar fi cheltuielile in cazul contraventiei si care ar fi in cazul infractiunii (amenzile si dupa caz, cheltuielile de judecata)? va multumesc
Răspuns la discuția Alcool la volan, consecinte
daca prin absurd, rezultatele alcoolemiei in urma recalcularii vor iesi sub 0,80 gr/l, asta peste inca 2-3 luni pe langa cele 3 care au trecut, voi mai fi pus sa platesc si vreo amenda la politie? sau in cazul in care dosarul va merge la judecatori cam care ar fi cheltuielile cu totul? pentru a ma putea pregati din timp pentru oricare din situatii.
datele privind inaltime, greutatea, tipul de alcool consumat, etc. au fost trecute in buletinul de recoltare in momentul cand am fost dus la INML pt prelevarea probelor de sange si pe care ulterior le-am mai declarat odata la politie dupa aflarea rezultatelor. Ideea este ca nu eu am solicitat recalculare ci dl politist care se ocupa de dosar. Am fost sa platesc taxa de recalculare la INML dupa care am revenit cu chitanta la dansul pt ca asa mi-a spus. N-am murit aproape 3 luni pana am aflat rezultatul analizelor, poate nu mor nici 2-3 luni de acum incolo pana vine rezultatul recalcularii.
dupa aprox 3 luni de asteptare am aflat in sfarsit rezultatele analizelor care cred ca de mult intrasera in posesia politistului de la cercetari penale si care initial trebuia sa ma anunte in momentul in care are analizele pt ca asa ramasese cand am fost la udriste pe 11 feb a.c. Mi-am facut curaj si am mai mers odata... dosarul se afla in posesia politistului precum si rezultatele analizelor si anume 23:30 0,95gr/mie prima proba iar cea de-a doua dupa o ora 0,75gr/mie. Mentionez ca in momentul cand am suflat in aparat mi-a iesit 0,47% in aerul expirat. Analizele le-am platit eu (160 ron) pt ca politaiul m-a trimis din start la INML iar acum, una peste alta in conditiile in care am aflat rez. analizelor m-a pus sa platesc recalculare (510 ron) pt a se stabili ce alcoolemie aveam in momentul in care am suflat in aparat. Oare in urma acestei recalculari care am inteles ca dureaza cam vreo 2-3 luni, as avea vreo mica sansa sa imi iasa sub 0.80? orice sfat sau indrumare sau cazuri asemanatoare imi sunt de ajutor. Va multumesc
am uitat sa mentionez ca am fost oprit pe 16 decembrie a.t. se va tine cont de legile de atunci sau de ce a intrat/va intra in vigoare? sunt constient ca nu e ok sa bei si sa te urci la volan insa nu sunt nici primul si nici ultimul care o face. in regulament nu am citit ca incepatorii sunt "judecati" altfel dar nu stiu in ce masura ma va afecta si la ce sa ma astept. Care e diferenta intre amenda penala si cea administrativa?
am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea este: In urma rezultatelor se calculeaza alcoolemia pe care ai avut-o in momentul in care ai suflat in aparat? din pacate eu sunt si "incepator", cam in ce masura ma va afecta lucrul acesta? cu respect, va multumesc
eram la semafor la culoarea rosie, cand s-a facut verde, in secunda urmatoare m-a claxonat cineva insistent din spate, am plecat de pe loc si in virajul la stanga am deschis geamul cu gandul sa ma iau de respectivul dar cand colo...surpriza, o masina de politie neinscriptionata. dl politist mi-a observat gestul si a scos bastonul pe geam. a venit direct cu aparatul etilotest la mine la masina, am suflat si mi-a iesit o valoare de de 0,47. in ziua respectiva am consumat la munca 2,5 l de bere in decursul a mai multe ore si nu mancasem nimic. am fost dus la iml pt recoltare probe (ora 23:40 etilotest, ora 00:40 prima proba, ora 01:40 a doua)mi s-a facut dosar penal, si am primit o dovada fara drept de circulatie. am inteles de la d-nii politisti ca probele vin in minim 5 zile dar mesajele de pe forum contrariaza acest lucru. daca le platesc eu vor veni mai repede? unde si cum as putea sa ma interesez de starea dosarului meu? va multumesc