avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate nokita

Activitate nokita

Buna dimineata,

In procura pentru inchiriere scrie ca mandatarul poate stabili orice pret. Orice pret poate insemna si zero lei, nu?

Multumesc!


Comodat = cu titlu gratuit = gratis;
Inchiriere = cu titlu oneros = pe bani

Astfel procura respectiva nu e valabila deoarece se deduce ca celalalt proprietar doreste un avantaj material – asa ar trebui sa fie, in logica termenilor.




Poate fi semnat si de catre un singur proprietar dar numai in situatia in care acesta are imputernicire si din partea celorlalti ..


Buna ziua si Craciun fericit!

Multumesc tuturor pentru raspunsurile primite! In cazul de fata sunt 2 proprietari si unul dintre ei, cel care semneaza contractul de comodat, are o procura speciala prin care are dreptul de a inchiria o camera a apartamentului. Este valabila aceasta procura si pentru contractul de comodat (avand in vedere ca folosinta apartamentului este cu titlul gratuit)? In aceasta situatie, pe contractul de comodat mai este necesara semnatura ambilor proprietari sau doar a celui imputernicit?
Buna ziua,

In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte util. As avea cateva intrebari legate de contractul de comodat:

1. Pentru a stabili ca sediu profesional al intreprinderii individuale un apartament de bloc este obligatorie semnatura ambilor proprietari ai imobilului sau este suficienta semnatura unuia dintre proprietari?

2. Inainte de a depune actele de inregistrare a II la Registrul Comertului, contrctul de comodat trebuie sa fie inregistrat la administratia financiara sau trebuie sa obtin anumite adeverinte de la administratia financiara legate de imobilul care face obiectul contractului de comodat?

Multumesc pentru ajutor!