Buna ziua , vin si eu cu o problema :
pe data de 09.08 circulam pe dn1 pe banda 2 iar la academia de politie era un echipaj radar din care a iesit foarte grabit un agent sa ma opreasca .A cerut actele fara sa imi spuna pentru ce am fost oprit, am predat actele , vine dupa aproximativ 20 de minute si imi inmaneaza procesul verbal sa il semnez, il intreb politicos pentru ce am fost oprit de vreo 3 ori la care imi raspunde cu alta intrebare daca semnez, in final imi spune ca am depasit viteza legala .Intreb unde am depasit si cu cat si imi spune ca am depasit viteza in mai multe randuri si ca am avut 82 km/h .Eu am camera cu gps si nu am avut mai mult de 75 km/h .Refuz sa semnez si imi spune la revedere si plec.Astazi 27.09.gasesc lipit pe usa imobilului procesul verbal fara semnatura martor asistent ( completat in lipsa ) .Pe el scrie ca este incheiat la ora 16:00 iar la ora savarsirii este ora 17:56.Mentionez ca prin posta nu a venit nimic.Este corecta procedura aplicata? Va multumesc
Reformulez intrebarea : Un proces verbal de control poate fi anulat de catre inspectorul care l-a intocmit, sau numai de catre o instanta?
In urma unui proces verbal de control pot fi obligat sa iau masurile descrise acolo?
Acest Proces verbal este unul de control,nu de contraventie ,nu am primit nici un proces verbal de contraventie in care sa fiu obligat la plata vreunei amenzi sau sa iau vreo masura.
Buna ziua,
Sunt mostenitorul strabunicii mele a unui demisol situat in zona protejata din Bucuresti.Actele de succesiune nu sunt facute .
Demisolul era intr-o stare deplorabila , tencuiala cazuta din cauza inundatiilor si a umezelii,gunoaie adunate in 40-50 de ani.
Ma-m apucat sa il renovez prin placare cu rigips, fara demolare sau alte constructii ce puteau sa afecteze structura de rezistenta .
Vecinii mei au facut o sesizare la Inspectoratul in constructii acum o luna .A venit inspectorul si a facut poze , a masurat si a spus ca totul este in regula si ca nu aveam nevoie de autorizatie.Fapt ce s-a confirmat si in procesul verbal de constatare in baza art. 11 din legea 50/1991 .
Dupa o saptamana sunt chemat si la Primaria Capitalei , la Serviciul Control Disciplina in Constructii deoarece aveam si aici o sesizare depusa de vecinii mei(este avocat specializat pe imobiliare).Aici le-am aratat procesul verbal de la Inspectoratul In Constructii si mi-au spus ca este zona protejata si ca nu am voie sa fac absolut nimic fara o autorizatie(inclusiv pentru o simpla priza , sau o teava de apa sparta, o gaura data in perete sa prinzi ceva)dar ca au ajuns cei de la Inspectorat inaintea lor si sa raspunda ei .
Azi am primit telefon de la inspector sa ma prezint cu procesul verbal.
Am fost si l-am intrebat de ce m-a chemat , a spus ca a omis sa imi spuna ca e zona protejata si ca am nevoie autorizatie(in baza art 11 alin. 3 din legea 50/1991) si ca trebuie sa anuleze primul proces verbal .Acum ma obliga ca in termen de 2 luni sa fac o expertiza tehnica prin care sa se arate influenta lucrarilor asupra rezistentei si stabilitatii constructiei si in termen de 6 luni sa desfiintez lucrarile executate.
Ce pot eu sa fac in aceasta situatie?
Eu nu ma consider vinovat cu absolut nimic,nu am daramat ziduri , nu am facut nimic rau.Era un focar de infectie acolo si acum sunt acuzat de infractiuni.Am investit multi bani pentru care am toate chitantele mai putin pentru mana de lucru(am facut singur tot).Carat gunoi la groapa de gunoi(nu aruncat la marginea drumului cum fac altii)Au fost aproape 15 tone de gunoi.
Daca il lasam asa primeam amenda pentru neglijenta.
Buna ziua,
Am si eu o problema legata de o mostenire si anume :
-suntem 3 mostenitori a unei case cu un etaj si un pod ce initial trebuia sa fie cu 2 etaje si o mansarda dar nu s-a mai finalizat constructia;
-conform unui partaj voluntar facut dupa decesul celui care a construit casa printre bunurile comune se afla si podul;
-unul din mostenitori a dobandit si dreptul de constructie pentru al 2-lea etaj si mansarda , acesta a vandut apartamentul si podul unui avocat care a facut actele la un notar public si au trecut in acel act de vanzare-cumparare podul ca proprietate personala desi in partajul voluntar apare ca bun comun;
-noul propietar a construit o mansarda de locuit in locul podului;
Intrebarea mea este cum as putea sa imi recuperez podul ca drept comun?
Va multumesc.