avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate NicolaeP

Activitate NicolaeP

Răspuns la discuția Permis anulat
Multumesc mult pentru raspuns!
Discuție Permis anulat
Buna ziua...Saptamana aaceasta am primit o instiintare de la MAI in care scria urmatorul lucru:
,,Va facem cunoscut ca in baza sentintei penale nr. 409 ramasa definititva si irevocabila la data de 25.04.2012 si a prevederilor art.114 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata,v-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule incepand cu data de 24.10.2012.
In cazul in care ,sunteti depistat conducand autovehiculul pe drumurile publice,in conformitate cu prevederile art.86 alin.2 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata,fapta dumneavoastra constituie infractiune la regimul circulatieri."

Intrebarea mea este:Din ce data pot face scoala si da examenul pt obtinerea noului permis,pedeapsa mea fiind de 9 luni cu supendare si 2 ani de reabilitare?Din 24.04.2012 sau 24.10.2012 de calculeaza cele 9 luni?Va multumesc !
am permisul anulat in baza art.87 Al.1 din OUG.195/2002...Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva din data de 25 aprilie 2012,am primit 9 luni cu suspendare si 2 ani de reabilitare.Dupa cat timp pot obtine un nou permis de conducere avand in vedere aceasta hotarare..?Pot face scoala de soferi dupa cele 9 luni de pedeapsa,sau dupa un alt termen,avand in vedere faptul ca mai am si cei 2 ani de reabilitare?
Buna ziua...Am si eu o nelamurire...Mi s-a luat permisul de conducere acum un an si ceva pentru o alcoolemie de 0.64 in aerul expirat,intre timp am fost judecat si am primit o pedeapsa de 9 luni cu suspendare si inca 2 ani de reabilitate..Intrebarea mea este: pot face scoala de soferi si sa dau examen dupa aceste 9 luni sau trebuie sa treaca si perioada de reabilitare si abia atunci sa dau din nou? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Permis retinut pentru alcool
E bine totusi ca se va aplica vechiul cod...Multumesc pt rasp.
In data de 29 iunie 2011 mi.a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.64 ml in aerul expirat.Dupa recoltarea probelor a iesit o alcoolemie de 1.30,respectiv 1.10...Am cerut o recalculare a probelor biologice pe care sper sa o pot obtine,deoarece eu am consumat alcool cu 15-20 de minute inainte de a ma urca la volan si nu mancasem nimic in ziua respectiva.
As vrea sa stiu daca dupa aplicarea noului cod rutier o sa fiu sanctionat conform vechiului sau noului cod rutier..?Pedeapsa se va aplica din momentul retinerii permisului sau dupa aplicarea sentintei judecatoresti.?
Care va fi aceasta?
Cum as putea redorbandii permisul,deoarece de circa 8 luni nu mai stiu nimic...?
Ar trebuii sa se tina cont si de faptul ca am permis de conducere de 25 de ani ,fara nici o sanctiune,fara nici un fel de probleme cu justitia.