avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate raducosma

Activitate raducosma

Buna ziua,

In perioada ianuarie - noiembrie 2007 am lucrat pe baza unor conventii civile de prestari servicii (toate cu aceeasi firma), in care se preciza ca angajatorul plateste "taxele aferente de 16%" insa nu si plata CAS.
Mentionez ca incepand cu data de 29.11.2007 am fost angajat cu CIM la firma respectiva.

Astazi am primit o scrisoare recomandata (pe care precizez ca nu am ridicat-o personal) prin care sunt instiintat ca am datorii de 515 lei la CAS si penalizari pentru intarziere de 540 lei pentru anul 2007.
Recunosc ca la vremea respectiva nu mi s-a spus dar nici nu m-am interesat de obligatiile pe care le am fata de stat, dar mi se pare o bataie de joc sa fiu instiintat abia dupa 4 ani, motiv pentru care as vrea sa fac tot posibilul sa scap de aceste penalitati.

Am auzit fel si fel de discutii, insa as vrea daca se poate va rog parearea unui specialist ca sa stiu ce fac mai departe.

1. Cand anume a fost data aceasta lege care stipuleaza ca se plateste CAS si pentru conventiile civile de prestari servicii? Am auzit ba ca a fost data in 2008 si apoi anulata, ba ca a fost data retroactiv in 2010.
Daca este adevarat, cum e normal sa calculeze penalitati si pentru perioada dinaintea legii?

2. Este adevarat ca pot "negocia" anularea sau micsorarea penalitatilor daca platesc suma intreaga de 515 lei?

3. Mi-a fost sugerat ca as putea sa fiu scutit de taxe daca in perioada respectiva am fost student. Exista o asemenea prevedere?

4. Si nu in ultimul rand, ce se intampla daca pur si simplu nu platesc nimic? Datoria este stinsa dupa 5 ani?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru tiumpul acordat!