Multumesc pentru raspuns!
Situatia este exact cea descrisa de dvs., am preschimbat certificatul de inmatriculare fara sa depun la registru Actul constitutiv modificat.
Deci trebuie sa precizez in AGA codurile (noi?) ale activitatilor radiate si sa actualizez Actul constitutiv astfel incat sa contina numai activitatile pe care doresc sa le pastrez.
Problema mea este legata si de costuri: daca recodific toate activitatile din AC in forma actuala, costurile de publicare in Monitorul Oficial vor fi mai mari - ma gandesc - decat daca pastrez doar activitatile pe care ma desfasor acum sau inrudite cu acestea.
Am si o nedumerire: stiam ca in Monitorul Oficial se publica hotararile AGA si de aceea am trecut acolo codurile activitatilor pe care intentionez sa le pastrez. De ce le-as trece pe cele radiate cand ele nu vor mai exista? Asa sunt procedurile?
Si inca ceva: e necesara autentificarea Actului constitutiv sau il pot depune la Registru doar cu semnaturile asociatilor?
Buna ziua tuturor!
Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de activitate conform noilor reglementari si sa aduc la zi Actul constitutiv.
Problema mea e una de formulare, deoarece nu vreau sa pastrez in obiectul de activitate toate codurile anterioare, vreau sa introduc doar ceea ce folosesc.
Concret: domeniul principal de activitate si activitatea principala raman aceleasi, dar se reduc substantial domeniile in care societatea poate desfasura activitate.
Este suficient sa scriu "se recodifica obiectul de activitate conform reglementarilor in vigoare " sau e nevoie si sa precizez ca "se modifica" sau "se restrage" activitatea societatii la domeniile enumerate?
Actiunea mea poate fi calificata ca o modificare prin restrangere a obiectului de activitate?
Multumesc!
Editez: Mentionez ca certificatul de inmatriculare este preschimbat in septembrie anul acesta.
Multumesc tare mult tuturor celor care s-au implicat in problema enuntata de mine. Intr-adevar, mi-ar prinde bine sfatul unui expert in taxe, ca eu mi-am prins intr-adevar urechile.
Pana una-alta astept sa-mi raspunda Ministerul Finantelor... :)
Stie cineva daca se pot deconta cheltuieli de protocol in cazul unui ONG si daca da, pana la ce suma?
Nu gasesc dispozitii in nici un act normativ... Exista unul care reglementeaza expres acest lucru?
Dragii mei,
tre' sa infiintez un punct de lucru si am oaresce nelamuriri:
1. Tre' sa am Certificatul de Inmatriculare preschimbat?
2. in afara de hotarare AGA si dovada detinerii spatiului+cererea tip de la Registrul Comertului (ce cod are?) mai am nevoie de ceva?
3.Trebuie sa modific Actul Constitutiv sau e suficienta hotararea AGA?
4. Dupa ce anunt la Administratia Financiara, cum se procedeaza cu autorizatiile de la primarie? Activitatea punctului de lucru va fi "activitati de tiparire".
5. Ce taxe trebuie platite?
6. Care este termenul de inregistrare si ce sanctiuni sunt daca-l depasesc?
Daca in urma compensarii intre concediul pentru sarcina si concediul pentru lauzie raman de efectuat mai putin de 42 de zile din concediul pentru lauzie, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda numai dupa parcurgerea, de la nastere, a acestei perioade.
cei de la scoala n-au nici un drept sa-ti interzica sa-ti vezi copilul. E mai bine ca ai introdus actiune pentru stabilirea programului de vizitare. in momentul in care vei avea hotararea, fosta sotie nu va mai avea cum sa te impidice. Daca esti foarte grabit, cere dreptul de vizitare prin ordonanta presedintiala. E ceva mai neobisnuit avand in vedere varsta copiluui si relatiile pe care le-ati avut pana acum cu fosta sotie, dar nu imposibil.