avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate petculescu99

Activitate petculescu99

Avand in vedere faptul ca art. 92 din Legea nr. 188/1999 (statutul functionarului public) prevede faptul ca daca functia publica este vacanta, exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere se dispune de catre persoana care are competenta numirii in functia publica, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru functiile din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala, va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze o institutie publica in situatia urmatoare:
S-a primit avizul ANFP in 15 noiembrie 2011. In cuprinsul avizului respectiv, nu s-a precizat pentru ce perioada a fost dat. Persoana in cauza a fost promovata temporar in baza acelui aviz, pana la 31 decembrie 2011. Acum, in baza aceluiasi aviz (reamintesc ca ANFP nu a precizat pentru ce perioada da avizul), poate fi continuata promovarea temporara si pentru anul 2012. Daca da, atunci pe ce perioada, pana la 15 mai (cand se implinesc 6 luni de la primirea avizului) sau pana la 30 iunie (cand se implinesc cele 6 luni pentru care Legea nr. 188/1999 permite exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, pe parcursul unui an calendaristic)? Va multumesc anticipat.
Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin sintagma an calendaristic? Intelesul acestei sintagme este un an care incepe la 1 ianuarie si se sfarseste la 31 decembrie sau pur si simplu 12 luni consecutive? Multumesc anticipat.