Dar executorul a spus ca daca nu achita toata suma pana pe 15 luna aceasta ,se va trece la executare silita.
Sa inteleg ca nu exista nici o lege in care sa o ajute pe bunica sa plateasca in mai multe rate?
Sa existe numai doua variante?
1 achita toata suma
2 se scoate casa la licitatie,si ea ramane in strada fara nici un ban pentru ca daca se vinde cu 30% din valoarea reala atunci sigur va mai avea de dat diferenta de bani...:|
Dupa mai multi ani de procese bunica mea a primit o sentinta finala,cum ca trebuie sa plateasca unui mostenitor in jur de 80000 ron cu tot cu cheltuieli de judecata.suma reprezita cota parte dintr-un teren.
Problema ar fi urmatoarea: bunica are pensie de urmasi de numai 400 roni,lunar.Este imposibil sa plateasca suma de mai sus.Ieri,mai exact 1.07.2013 bunica (77 ani ),mama si unchiul s-au prezentat in fata executorului pentru a discuta situatia.Acesta ar fi spus ca daca nu achita suma pana pe data de 15.07.2013 terenul si implicit casa se vor scoate la licitatie si cu siguranta vor fi vandute la a treia strigare cu 30% din valoarea lor.
Mama mea are un salariu de 700 roni , iar unchiul nu lucreaza.
Bunica in dimineatza acestei zile a fost internata in spital din cauza mai multor afectiuni multe datorate faptului ca s-a necajit foarte mult...!.este inadmisibil ca legea sa fie atat de cruda!nu poti baga un om in pamant!pentru ca se pare ca asta se va intampla.
Tot ce as vrea e sa optin plata esalonata.lunar, semestrial....
Sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.si imi cer scuze daca nu sunt foarte explicit, dar starea de nervozitate nu ma lasa sa ma concentrez.
se pare ca au fost niste jocuri de culise(intre un frate al defunctului sot,fiul mostenitoarei infiate (actual decedata) si judecatoarea).
ce ar trebuii sa fac in continuare?...ma gandesc ca daca ar vedea alt judecator certificatul in care scrie negru pe alb:"infiata cu drepturi depline"...altul ar fii rezultatul?!
defunctul meu sot avea 3frati si o sora.in anul 1956 sora lui a fost data spre adoptie iar in certificat aceasta a fost trecuta cu drepturi depline.Anii au trecut iar in anul 2008 aceasta a inaintat un proces prin care isi cerea dreptul de la parintii ei biologici!a si castigat,dar la mijloc e ceva necurat pentru ca i s-a cerut certificatul in care era precizat ca ea este infiata cu drepturi depline..!intre timp sora a murit iar procesul la continuat fiul acesteia care spunea ca inca nu i s-a eliberat certificatul de nastere (el o lungea pt ca stia ca pierde)..!pana la urma instanta a cerut primariei sa elibereze acest act!dar se pare ca pana la urma nu a fost luat in calcul si sentinta a fost data!sora defunctului este mostenitoare si trebuie despagubita!!este normal asa ceva??(a se intelege ca ea este moarta si fiul ei mosteneste.