avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate danielaj

Activitate danielaj

In anul 1964 m-am mutat impreuna cu parintii, intr-un apartament cu 3 camere, care i-a fost repartizat cu chirie, tatalui meu, de catre intreprinderea unde lucra. Eu m-am casatorit cu actualul sot in anul 1978 din casatorie rezultand 2 baieti care acum sunt majori. Parintii mei au continuat sa locuiasca in acelasi apartament cu noi pana cand au decedat. Mama in anul 1994 iar tatal in anul 2002. Mentionez ca eu nu mai am frati si surori. Parintii au avut servici si respectiv pensie pana cand au decedat.
In anul 1991 cand legea a permis ca apartamentele primite cu contract de inchiriere de la stat, tatal meu a mers cu mine la un Notar Public dandu-si in scris acordul, ca eu fiica lui sa cumpar in rate acest apartament pe care l-am platit pana in anul 2001 inclusiv, parintii locuind in continuare in apartament pana la deces.
Va fac cunoscut faptul ca inainte de anul 2000, sotul venea tarziu acasa, motivand ca vine de la munca ulterior sa descopar ca de fapt la intretinerea casei contribuia cu cat dorea, in anul 2000 cumparandu-si o garsoniera impreuna cu o fosta colega de serviciu, devenind astfel coproprietari.
Va fac cunoscut ca in anul 2008 am vandut o casa de la tara pe care o cumparasem in anul 1995. In anul 2006 a vandut si acea garsoniera pe care o cumparase in anul 2000 el dispunand de acesti bani rezultati din vanzarile respective dupa cum a dorit, pe mine trecandu-ma la clauza de imputernicire doar pe un singur depozit, pe restul depozitelor fiind trecut fiul cel mic.
Mentionez ca sotul a stat impreuna cu concubina respectiva din anul 2000 pana in anul 2004 cand a hotarat sa se intoarca la familie. In anul 2002 din cauza situatiei in care ma aflam m-am imbolnavit si m-am pensionat medical avand o pensie de invaliditate de 640 lei. Sotul are o pensie pentru limita de varsta de 1000 lei. In perioada cat el a fost plecat de acasa nu a contribuit cu nimic la intretinerea casei, de acest lucru ocupandu-ma eu si fiul cel mare care se angajase din anul 1997. In anul 2008 baiatul cel mare s-a mutat de la noi cumparandu-si un apartament si intemeindu-si o familie. Fiul cel mare ma mai ajuta si el lunar cu ceva bani pentru medicamente dandu-i si fiului mic, care este student chiar si bani de imbracaminte si de buzunar. Sotul este nemultumit ca baiatul cel mare s-a casatorit, considerand ca trebuia sa faca cest lucru dupa ce termina fiul cel mic facultatea.
Va spun sincer ca am ajuns la limita de a mai suporta, nestiind ce sa mai fac, adresandu-mi cuvinte greu de reprodus, umilindu-ne pe toti, spunand ca noi suntem intretinutii lui si ca ne bate si ne da afara din casa ca tot ce exista sunt numai ale lui. Eu tac si suport neraspunzandu-i provocarilor pentru a evita o nenorocire.
Va rog din tot sufletul sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti daca la partaj are vreun drept legat de apartament, respectiv ce drepturi am eu, sotul si copiii.
Va multumesc.