Sunt inspector de munca la un inspectorat teritorial de munca. In 23 decembrie 2011, am semnat un acord scris prin care la solicitarea Inspectiei Muncii, mi-am dat acordul pentru a fi preluat de agentia judeteana pentru prestatii sociale, incepand cu data de 01.01.2012. Termenul utilizat in solicitarea Inspectiei Muncii era PRELUAT. In data de 01.01.2012, a intrat in vigoare OUG nr. 113/2011 (privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială). In baza unui acord incheiat la nivel national, intre Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala ( noul organism infiintat incepand cu 01.01.2012, care a preluat si agentia nationala/agentiile judetene de prestatii sociale), se prevede ca incepand cu data de 13.01.2011, un numar de 155 de posturi, printre care si al meu, vor fi preluate prin transfer in interesul serviciului, la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala/Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.
Intre timp, m-am razgandit si nu mai doresc sa plec de la inspectoratul teritorial de munca. Avand in vedere cele prezentate mai sus, inspectoratul teritorial de munca la care lucrez, are dreptul legal de a imi face o decizie prin care sa ma transfere in interesul serviciului la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala? Precizez ca in conformitate cu art. 90 alin. 3 din Legea nr. 188/1999 (Statutul functionarilor publici), pentru transferul in interesul serviciului, este nevoie de acordul scris al functionarului public transferat.Va intreb totodata daca acordul pe care l-am semnat in 23 decembrie 2011, prin care eram de acord sa fiu preluat de agentia judeteana pentru prestatii sociale, poate fi considerat a fi acordul scris al functionarului public transferat la care se refera art. 90 alin. 3 din Legea nr. 188/1999? Sau pentru a se opera transferul, agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala, trebuia sa mai faca o alta cerere (alta decat solicitarea Inspectiei Muncii pe care am semnat-o in data de 23 decembrie 2011), cu privire la care sa mi se ceara acordul? Subliniem ca in opinia mea, eu mi-am dat acordul pentru a fi preluat din data de 01.01.2012, nu din data de 13.01.2012. De asemenea, mi-am dat acordul pentru a fi preluat de agentia judeteana pentru prestatii sociale, nu de agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala.
Daca inspectoratul teritorial de munca imi va face transferul in interesul serviciului in baza acelui acord pe care l-am semnat in 23.12.2011, ce sanse as avea in instanta de a obtine anularea respectivei decizii? De asemenea, ce despagubiri as putea sa cer de la inspectoratul teritorial de munca in cauza? Eventual as putea sa cer toate salariile pe care ar fi trebuit sa mi le plateasca inspectoratul teritorial de munca in cauza pentru perioada dintre momentul in care s-a produs transferul (respectiv 13.01.2011) si momentul in care sentinta judecatoreasca va deveni definitiva si irevocabila, precum si daune morale? Ma gandesc ca dupa transferul in interesul serviciului voi fi platit de noul angajator dar acest lucru ma va impiedica sa solicit si salariile la care am facut referire anterior?
Va multumesc anticipat!