Daca la momentul accidentului detineam asigurare medicala prin contract individual de munca nu este ok? Nu acopera noaptea de spitalizare?
O alta intrebare este: spitalul in toti acesti ani nu era obligat de un regulament de ordine interioara sa ma informeze ca am de plata spitalizarea? Este posibil sa platesc penalizari pentru ca nu am fost informata prin nicio metoda ca sunt datoare spitalului? nu mi se pare ok. Nu este nimic de facut?
Mie nu mi se pare ok.
Adica sunt buna de plata acum dupa atatia ani? Spitalul nu poate fi tras la raspundere ca nu m-a instiintat pana acum ca trebuie sa platesc spitalizarea?
Atunci pt ce mai platesc datoriile la CAS daca nu-mi acopera spitalizarea???
beneficiul de a fi asigurat medical se dobandeste datorita calitatii de angajat. deci eu, in momentul acela eram angajata si asigurata in acelasi timp; parerea mea este ca, datorita faptului ca eu nu le-am dus adeverinta din care sa rezulte ca sunt anagajata, ei considera ca acea zi de spitalizare nu e acoperita.
Pe citatie scrie: PRECIZATI DACA BENEFICIATI DE ASIGURARE INDIVIDUALA LA DATA ACCIDENTULUI SI DE A DEPUNE INSCRISURI IN DOVEDIRE.
Am trimis adeverinta de la angajatorul din acea vreme, cu confirmare de primire, si totusi ieri am primit o noua citatie.
vin cu urmatoarea intrebare in disperare si necunostinta de cauza:
In anul 2008 am fost implicata intr-un accident. Soferul autoturismului in care eram a pierdut controlul acestuia, eu fiind pe scaunul din dreapta. Masina a suferit avarii mari, eu mi-am fracturat un genunchi si am fost internata in spital cateva zile.
Nu am depus plangere pentru ca soferul imi era prieten, desi a fost declarat vinovat de politie, in urma caruia a ramas fara permis.
La externarea din spital nu mi s-a spus ca trebuie sa platesc spitalizarea si nici nu mi-a fost cerut vreun document care sa ateste ca eram asigurata medical printr-un contract de munca.
Pana astazi in 2012 nu am mai primit nicio veste despre acest accident, nu am primit nicio notificarea din partea spitalului ca as avea de plata spitalizarea.
In urma cu cateva saptamani am primit Citatie ca sunt chemata pe FOND in proces cu spitalul unde am fost internata.
Am trimis la judecatorie inscris in care se atesta ca la vremea respectiva eram asigurata medical, contul CASS in care se virau banii. Dar dupa 2 saptamani am primit iar citatie.
Acum trebuie sa merg la judecatorie sa vad ce vor. Sunt eu obligata sa platesc spitalizarea in bani, desi nu am fost anuntata in prealabil ca trebuie sa platesc? Nu este suficient actul care dovedeste ca eram asigurata medical astfel incat Spitalul sa-si ia banii de la CASS?
Cu soferul nu am incheiat niciun act notarial prin care sa renunt la orice pretentii. A fost doar o intelegere verbala.
Ce trebuie sa fac?
Va rog sa ma sfatuiti, mi-este foarte teama de ce ma asteapta.