Buna ziua!
Cer parerea D-voastra in urmatoarea situatie:
In toamna anului 2010 sotul meu a facut accident de masina, masina fiind pe firma proprie, si avand Casco la Allianz Tiriac. In accident a fost implicata si o alta masina, dar sotul a fost scos vinovat de catre politie, acest lucru fiind trecut si in procesul verbal.
Ajungand la firma de asigurari, o saptamana a trecut cu completarea dosarului, toata lumea fiind foarte amabila, ne sunau si de doua ori pe zi. Service-ul autorizat a constatat ca masina este dauna totala. La sfarsitul saptamanii ne spun ca singurul lucru care trebuie rezolvat este sa platim ultima rata casco, care avea scadenta cu o saptamana dupa accident, si dosarul este complet.
Am platit 900 lei in acea zi, si am asteptat sa ne sune. Dupa cateva zile de ``liniste`` din partea lor, sotul a sunat la doamna care se ocupa de cazul nostru, si nici nu raspundea, nici nu ne suna inapoi. Iar a trecut o saptamana si s-a dus sotul la firma si dupa un scandal i-a raspuns doamna, ca ii era rusine sa raspunda la telefon pt ca nu avea nici o informatie de la Bucuresti in legatura cu dosarul nostru.
Intre timp noi am inchiriat o masina pt ca nu aveam cu ce sa facem aprovizionarea magazinului. Asa au trecut inca doua saptamani, dupa care a venit informatia ca trebuie sa vina expertul sa faca si el constatarile. Expertul a venit sa vada masina iarasi peste 2 saptamani, si dupa constatari au urmat iarasi cateva saptamani de liniste. La sediul Allianz tot ziceau ca Bucurestiul nu da raspuns, la bucuresti ziceau ca expertul nu le-a trimis inca constatarile si asa mai departe dadeau vina unii pe altii. Dupa doua luni de la accident am reparat masina pe cont propriu, si am trimis o scrisoare prin avocat sa ne comunice situatia dosarului. A urmat o asteptare de o saptamana si a venit raspunsul ca dupa constatarile lor accidentul nu se putea intampla in circumstatele descrise.
Si cu asta gata, n-au platit nici noua si n-au platit nici celuilat sofer(caci aveam si RCA de la ei). Am trimis o noua scrisoare prin avocat sa vina la discutii, dar au refuzat si acest lucru.
Ar trebui sa-i dam in judecata, dar deocamdata situatia financiara nu ne-a permis acest lucru, fiindca ne-am dat toti banii pe reparatii.
Totusi ne gandim, chiar cu imprumut sa-i dam in judecata, ce sanse credeti ca avem? Si conteaza daca ii dam in judecata ca a trecut mai mult de un an de la accident?
Va multumesc anticipat!