avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Vajeila

Activitate Vajeila

Buna seara. Intampin o situatie destul de neplacuta. Pe data de 22.01 am plecat in comunitatea europeana ca sofer profesionist cu o firma angajatoare de origine romana. Angajatorul mi-a promis o diurna zilnica care impreuna cu salariul atingeau suma de 2000€/luna. Dupa prima saptamana de munca, angajatorul mi-a comunicat faptul ca nu imi poate plati un salariu care impreuna cu diurna insuma 2000€/luna ci doar 1500€/luna. Am hotarat ca dupa 14 zile sa imi dau demisia (05.02). In perioada cat timp am fost plecat angajatorul mi-a dat avans salarial sub forma de diurna de 110€ iar lichidarea de 200€ insumand 310€ intr-o perioada de 14 zile. Insemnand la un calcul simplu ca mi-a oferit o diurna de 23€ pe zi iar in contract diurna minima eate de 35€ pe zi, pana la 83€ pe zi. Angajatorul refuza sa imi plateasca diferenta de bani, specificand prin: “atat ai muncit”. De asemenea in contractul de munca se stipuleaza ca trebuie sa muncesc 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana iar eu am depasit cu mult aceasta valoare fara a fi bonificat, asa cum prevede contractul de munca pentru orele suplimentare. Ce este de facut? Ce trebuie sa fac mai departe? Multumesc