avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Durnea - Expert contabil

Activitate Mirela Durnea - Expert contabil

Răspuns la discuția Retineri din salariu
Desi am constatat ca in mare parte v-ati lamurit, as dori sa explic putin si raspunsul meu anterior.

"Acum insa, au inceput sa gaseasca motive de scazut din bani: am primit un bonus pe mai, acum zic ca trebuie retras ca nu stiu ce date d vanzari nu au fost corecte"

Avand in vedere precizarea dvs de mai sus, ma refeream la faptul ca neacordarea unui bonus nu poate fi considerata a fi o retinere (de aici intentia mea de a face deosebire intre cele doua notiuni - retinere si neacordare): practic v-au acordat un bonus, dar au constat mai tarziu ca vi l-au acordat in conditii incorecte, si au remediat situatia. Acest lucru este posibil, si nu este ilegal.
Răspuns la discuția Cerere la masa credala
Va multumesc!!
Răspuns la discuția Restante salariale
Este vorba despre munca efectuata si neplatita sau de decontarea unui curs (decontare ce urma sa aiba loc in anumite conditii)??
Răspuns la discuția Retineri din salariu
Da, pot face asta. A datora bani societatii (datorita unor prejudicii create) si a nu obtine anumite sume datorita faptului ca nu au fost indeplinite niste targhete, sunt doua situatii diferite.
Rata dobanzii este formata din rata ROBOR + 3%, deci varianta 2 precizata de dumneavoastra.
Buna ziua,

Trebuie sa intocmesc o cerere de participare la masa credala, in cazul lichidarii unui partener asupra caruia exista o creanta neincasata. Exista un model anume, ceva tipizat? Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc.
Răspuns la discuția Lichidare voluntara asociat unic
Faptul ca asociatul renunta la acea suma si nu o mai recupereaza, nu este practic un venit pentru societate??
Răspuns la discuția Calcul rezerva legala
Se aplica 5% la profitul brut, inainte de impozitare, de aici si referirea la deductibilitate in limita a 5%. Diferenta se impoziteaza.
Răspuns la discuția Contract individual de munca
Conform legii aveti dreptul sa-i solicitati angajatorului o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata in cadrul unitatii. Aceasta va va confirma inregistrarea contractului. Daca nu puteti discuta cu angajatorul, atunci puteti sa va adresati ITM din localitatea dvs.
Răspuns la discuția Cheltuieli cu sponsorizarea
Daca suma de 25510 este pentru tot anul, inseamna ca da, aveti impozit de recuperat 3401 lei + 1500 lei. Asta inseamna ca la trimestrul IV trebuie sa faceti 691=441 cu 4901 lei.