avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna ziua,ma nunesc Madalina S,sunt medic dentist,as vrea sa stiu daca contractul meu de munca a fost inregistrat ?in prezent am fost concediata fara un preaviz de 20 zile,comform legii,Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 27 Februarie 2014
Conform legii aveti dreptul sa-i solicitati angajatorului o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata in cadrul unitatii. Aceasta va va confirma inregistrarea contractului. Daca nu puteti discuta cu angajatorul, atunci puteti sa va adresati ITM din localitatea dvs.
Despre ce perioada este vorba ?
Multumesc mult! va rog ce trebuie sa contina adeverinta de vechime ca sa mi dau seama ca a fost inregistrat
Potrivit art.8 alin.3 lit. b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata , “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

De asemenea, art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Incepand cu 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca contractele individuale de munca si nu se mai depun actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se inregistreaza in format electronic in registrul general de evidenta al salariatilor in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

In adeverinta se trec toate mutatiie intervenite pe durata executarii c.i.m. , angajare, modiifcare, suspendare si incetare.
De asemenea, se trec numarul si data actului pe baza caruia se face inscrierea in temeiul legal
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care sa ateste vechimea in munca DobreIoana DobreIoana Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aplic pentru un loc de munca, care este pe baza de dosar, la dosar am nevoie de o adeverinta care sa imi ateste ... (vezi toată discuția)