avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta care sa ateste vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta care sa ateste vechimea in munca

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aplic pentru un loc de munca, care este pe baza de dosar, la dosar am nevoie de o adeverinta care sa imi ateste vechimea in munca, de unde pot lua aceasta adeverinta? Mentionez ca sunt angajata de 2 ani si inca nu vreau sa-mi dau demisia pana cand nu am siguranta unui alt loc de munca (incerc sa-mi gasesc un loc de munca mai bun). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 23 Octombrie 2014
Buna ziua,

puteti depune copie de pe Carnetul de Munca daca ati avut, sau copii de pe adeverintele de vechime eliberate de fostii angajatori.

Succes!
Sunt angajata pe baza de contract, dar nu mi s-a eliberat niciodata nici o adeverinta. Pot merge personal la Itm sa cer aceasta adeverinta?
De la angajator se ia adeverinta
Potrivit art.8 alin.3 lit. b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

In sensul art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte somaj petrica_pascal petrica_pascal este normal / legal ca , in cazul incheierii CIM cf art 63 , actele necesare inscrierii pentru obtinerea ajutorului de somaj sa fie puse la dispozitia mea de ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta medicala 22.08.2009 22.08.2009 Va solocit a m ajuta cu un raspuns la problema mea, am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medic, ptr internare,angajatorul nu a vrut sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca madalinastann madalinastann Buna ziua,ma nunesc Madalina S,sunt medic dentist,as vrea sa stiu daca contractul meu de munca a fost inregistrat ?in prezent am fost concediata fara un ... (vezi toată discuția)