Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aplic pentru un loc de munca, care este pe baza de dosar, la dosar am nevoie de o adeverinta care sa imi ateste vechimea in munca, de unde pot lua aceasta adeverinta? Mentionez ca sunt angajata de 2 ani si inca nu vreau sa-mi dau demisia pana cand nu am siguranta unui alt loc de munca (incerc sa-mi gasesc un loc de munca mai bun). Va multumesc!
Potrivit art.8 alin.3 lit. b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.
In sensul art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Acte somaj
petrica_pascal
este normal / legal ca , in cazul incheierii CIM cf art 63 , actele necesare inscrierii pentru obtinerea ajutorului de somaj sa fie puse la dispozitia mea de ... (vezi toată discuția)