avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 9 Martie 2015
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011 modificata si completata.

Potrivit art.8 alin.3 lit. a si b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract Mariusdmp Mariusdmp Cum verific daca contractul de munca este inregistrat? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii tblack21 tblack21 Va sallut!!ce se intampla cu contracul meu in cazul in care firma la care am lucrat a falimentat, as cred/sau poate nu a falim dar nu mai ştiu nik d ea,e d ... (vezi toată discuția)
Contract neinregistrat itm Electrojazz88 Electrojazz88 Buna ziua! M-am angajat acum 3 luni ca operator call-center si am semnat un contract la angajare! Recent am verificat la ITM, iar contractul meu nu este ... (vezi toată discuția)