avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract neinregistrat ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract neinregistrat ITM

Buna ziua!

M-am angajat acum 3 luni ca operator call-center si am semnat un contract la angajare! Recent am verificat la ITM, iar contractul meu nu este inregistrat! Cei de la munca imi spun ca nu se inregistreaza, ei virandu-mi la impozitul la pensii, sanatate s.a.m.d., iar eu trebuie sa platesc ulterior impozitul pe venit! Exista asa ceva! Sunt angajata legal? :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 23 Ianuarie 2015
Cred ca nu ati semnat contract individual de munca, ci un contract de prestari servicii care nu se opereaza in REVISAL.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Daca ati semnat c.i.m., atunci solicitati in scris angajatorului , potrivit art.8 alin.3 lit.b din HG 500/2011, sa va elibereze copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs. Termenul de eliberare este de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Verificarea contractului de munca doandaiondan doandaiondan Buna ziua! As dori sa stiu daca a fost depus contractul meu de munca,si cu ce data? (vezi toată discuția)
Contract Mariusdmp Mariusdmp Cum verific daca contractul de munca este inregistrat? (vezi toată discuția)