avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract

Cum verific daca contractul de munca este inregistrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 10 Februarie 2015
Simplu, rapid, acum verificati daca vi se platesc darile la sanatate ... [ link extern ]
Daca v-a platit asigurarea aveti contract, dar este posibil si sa aveti contract dar sa nu va fi platit asigurarea, caz in care mergeti la ITM si solicitati informatia.
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

In speta, solicitati angajatorului eliberarea unui extras REVISAL.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

3. Un c.i.m. netransmis in REVISAL are aceeasi valoare juridica ca si un c.i.m. transmis in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi,... ce se pierde? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, un prieten si-a dat demisia la zi saptamana trecuta de la firma la care lucra (niste probleme cu sefii). La ce mai are dreptul (legal). Salariul pe ... (vezi toată discuția)