avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi,... ce se pierde?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi,... ce se pierde?

Buna ziua, un prieten si-a dat demisia la zi saptamana trecuta de la firma la care lucra (niste probleme cu sefii). La ce mai are dreptul (legal). Salariul pe ultima luna il mai vireaza firma (luna septembrie era lucrata in intregime + cateva zile octombrie). Mai avea vre-o 20 de zile de concediu (deci platite) mai e ceva cu ele? Acum cu cartea electronica de munca cum se face? Revisalul ramane la fostul angajator sau se trimite undeva? Mentionez ca nu si-a facut lichidarea si nici nu si-a scos revisalul (nu prea vrea sa ii mai vada). In caz respectiv ce si cum?Va multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 13 Octombrie 2014
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

2. Nu exista nicio carte electronica de munca.
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

3. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract Mariusdmp Mariusdmp Cum verific daca contractul de munca este inregistrat? (vezi toată discuția)
Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)