avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 7 Noiembrie 2012
De unde ati scos aceasta denumire: "carte de munca on-line"?=D>.... De baza e contractul individual de munca pe care ar fi trebuit sa il primiti inainte de inceperea activitatii, apoi sunt actele aditionale (daca e cazul)...Eu pentru linistea salariatului ii inmanez odata cu contractul si un print-screen din Reges ( in care vede ca, contractul a fost transmis la ITM) si ii mai dau si un "Raport per salariat" din Revisal. Iar dupa prima luna de activitate ii dau si adeverinta pe care o poate folosi la medicul de familie sau spital (daca e cazul)
@ cozmin_21

Asa ceva nu este posibil ... chiar daca exisa o baza de date privind c.i.m. , aceasta nu este publica .. daca doriti sa vedeti daca c.i.m. a fost completat si transmis in REVISAL de catre angajator , puteti solicita in scris acestuia - conform art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011 - un extras de pe pagina unde sunt inscrise datele despre persoana dvs .. in caz de refuz, puteti sesiza ITM-ul.

Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
......
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul banca sa ceara unui angajat extras din reges? ghitta ghitta Avem un angajat care vrea sa obtina un credit.Banca cere pe langa adeverinta de salarizare,extras din REVISAL si un extras din REGES.Are acest drept ... (vezi toată discuția)
Carte de munca online fellow fellow pe ce site pot vedea cartea mea de munca online? (vezi toată discuția)
Pagina personala reges aditza26 aditza26 Doresc sa iau un credit ipotecar de la o banca si pe langa adeverinte imi cer pagina personala de pe reges.inspectiamuncii.ro (sa printez direct de pe site ... (vezi toată discuția)