avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul banca sa ceara unui angajat extras din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul banca sa ceara unui angajat extras din REGES?

Avem un angajat care vrea sa obtina un credit.Banca cere pe langa adeverinta de salarizare,extras din REVISAL si un extras din REGES.Are acest drept banca,avand in vedere ca daca fac un print screen din REGES vor aparea si datele celorlalti angajati(CNP,adresa,nr.CIM)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 13 Septembrie 2014
Dvs nu aveti dreptul sa eliberati documente in care apar si datele altor angajati. Banca nu solicita acest lucru.
Dvs aveti obligatia de a elibera "copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal", conf art 8 alin 3 lit b HG 500/2011.
Aceasta prevedere legala nu contine mentiuni referitoare la eliberarea unor "extrase, copii, print screen-uri" de pe aplicatia on-line a bazei de date existente pe portalul Inspecţiei Muncii (Reges).
Se poate face extras Revisal nmai pentru un singur salariat.
Multumesc pentru raspunsuri.Asa ma gandeam si eu.
Contrar legislatiei totusi sunt banci care solicita acest extras,fara de care nu vrea sa-i acorde salariatului credit.
Este o cerinta a bancii pentru acordarea de credite.
Aceasta cerinta dupa parerea mea este abuziva.Bancile ar putea verifica la ITM daca angajatul este intradevar inregistrat in REGES pe baza numarului de inregistrare primit la raportare,fara a mai afla datele celorlalti angajati.

Alte discuții în legătură

Listare din registrul de evidenta al salariatilor- reges Georgidani Georgidani As dori sa ma informati cum se listeaza din Reges, mi s-a cerut de la banca o copie si contabila societatii unde sunt angajata nu stie sa listeze, a putut doar ... (vezi toată discuția)
Revisal buiavasi buiavasi buna dimineata! as dori sa va intreb daca a aparut in monitorul oficial hg -ul privind modificarea revisal multumesc! (vezi toată discuția)
Copii ale paginilor din registrul electronic tudorache_alyna tudorache_alyna Cum se pot face copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la un angajat? Exista in programul Revisal o asemenea ... (vezi toată discuția)